Župan Frešo chce krízu zdolať prácou a šetrením

3.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo chce napriek nepriaznivej finančnej situácii na rok 2010 zabezpečiť bezproblémové fungovanie škôl, nemocníc a domovov sociálnych služieb patriacich pod kraj.

„Výpadok daňových príjmov v roku 2010 bude viac ako 10 percent, ale budeme intenzívne pracovať na tom, aby to obyvatelia kraja nepocítili," vyhlásil Frešo.

Pár dní  po nástupe do funkcie sa nový župan dohodol s vedúcimi predstaviteľmi odborovej organizácie na prvých zmenách v organizačnej štruktúre úradu BSK. Zmenami sa racionalizuje fungovanie úradu, zefektívni sa jeho výkon a rušia sa niektoré vedúce pracovné pozície.

„Cieľom je zaviesť na úrade manažérsky prístup a riadne hospodárenie," skonštatoval Frešo. Súčasťou úsporných opatrení na úrade BSK je aj zrušenie nadštandardného odstupného pre vedúcich zamestnancov. 

V spolupráci s odbormi pripravuje predseda BSK zároveň novú kolektívnu zmluvu, ktorá bude zohľadňovať možnosti úradu v čase krízy. „Som presvedčený o tom, že krízu v roku 2010 zdoláme tvrdou prácou a rozumným šetrením," dodal Frešo.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?