Dúbravskí poslanci o dennom stacionári pre seniorov

7.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

O dennom stacionári pre seniorov s názvom Život by mali v utorok rokovať dúbravskí poslanci. Tí by mali schváliť projekt vybudovania takéhoto zariadenia pre štyroch až piatich klientov v trojizbovom byte na Bagarovej ulici.

Podľa dôvodovej správy ním chce miestna samospráva zmeniť súčasný stav v oblasti poskytovania sociálnych služieb a zároveň zvýšiť kvalitu života seniorov v tejto mestskej časti.

Mestská časť si dala vypracovať aj analýzu sociálnej pomoci, z výsledkov ktorej vyplýva, že v "najbližšom časovom horizonte" bude narastať potreba poskytovania sociálnych služieb pre dúbravských seniorov. Poslanci by mali zároveň schváliť aj všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní služieb v dennom stacionári Život.

Na programe zastupiteľstva je aj návrh racionalizácie počtu zamestnancov mestskej časti, ďalšia zmena rozpočtu na rok 2009, informácia o stave prípravy návrhu rozpočtu na rok 2010, zásady hospodárenia s majetkom mesta zvereným mestskej časti ako aj v majetku mestskej časti či návrh pravidiel mestskej časti o organizovaní obchodných verejných súťaží.

Na zastupiteľstve by zároveň chceli vystúpiť údajne aj občania, ktorí nesúhlasia s vybudovaním urnového hája pri kostole sv. Kozmu a Damiána. Tento bod však oficiálne na programe nie je.

(sita)

Páčil sa vám článok?