Zrušili rozsudok pre bývalého starostu Rače

26.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Senát Najvyššieho súdu SR dnes na neverejnom zasadnutí zrušil rozsudok Špeciálneho súdu, ktorým bývalému starostovi Rače Pavlovi B. súd vymeral päť rokov väzenia a spoluobžalovanému Jaroslavovi Š. štyri a pol roka.

Súd rozhodoval podľa Trestného poriadku účinného do 1. januára 2006 a prípad vrátil Špecializovanému trestnému súdu, aby ho v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol. Agentúru SITA informoval Peter Préti z Najvyššieho súdu SR.

Obhajca exstarostu bratislavskej Rače Pavla B. Dušan Ivan je rád, že nebolo zamietnuté odvolanie, ktoré podal proti odsudzujúcemu verdiktu Špeciálneho súdu. Najvyšší súd SR dnes rozhodol, že tento rozsudok zrušil a prípad vrátil na Špecializovaný trestný súd. "Význam rozhodnutia budem vedieť posúdiť až po doručení písomného vyhotovenia. Počas pojednávania Špecializovaného trestného súdu budem obhajovať naďalej nevinu mojich klientov. V procese pred Špeciálnym súdom ich vina preukázaná nebola a samotné odposluchy na uznanie viny nestačia," uviedol pre agentúru SITA advokát Ivan.

Špeciálny súd svojím posledným rozsudkom, ktorý dnes Najvyšší súd SR zrušil, neprávoplatne rozhodol o treste päťročného väzenia pre Pavla B. Spoluobžalovanému Jaroslavovi Š. vtedy vymeral štyri a pol roka. Proti verdiktu sa obžalovaní odvolali.

(sita)

Páčil sa vám článok?