Samospráva nereagovala na zhorené auto

11.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu že nedávno zhorelo auto poslanca miestneho zastupiteľstva v Dúbravke, starosta tejto mestskej časti Ján Sandtner (nezávislý), ani miestni poslanci na túto udalosť do našej uzávierky nereagovali.

V noci z pondelka 2. na 3. novembra 2009 zhorelo miestnemu poslancovi Martinovi Zaťovičovi v Dúbravke auto. Zhodou okolností o niekoľko hodín neskôr zasadalo dúbravské miestne zastupiteľstvo. Jeho poslanci sa mohli k incidentu vyjadriť, no neurobili tak. Podľa našich informácií sa odmietli o tomto trestnom čine vôbec baviť s odôvodnením, že si počkajú na výsledky vyšetrovania.

O vyjadrenie k incidentu sme požiadali starostu Dúbravky Jána Sandtnera. Odpoveď hovorkyne miestneho úradu Lucie Balajovej bola stručná: „V tejto veci sa, prosím, obráťte na políciu.“

Z krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave sme od hovorcu Františka Peczára dostali nasledujúcu informáciu: „Vyšetrovanie pokračuje. Stále platí vyjadrenie, že požiar bol zapálený úmyselne. Zisťovateľ príčin požiaru od hasičov uviedol, že ohnisko požiaru sa nachádzalo pod osobným motorovým vozidlom Renault Clio a od neho sa zapálili ostatné dve autá.“ Podľa neoverených informácií ale obyvatelia videli horieť najskôr škodovku miestneho poslanca.

Samotný miestny poslanec Martin Zaťovič sa vyjadril, že v mestskej časti kritizoval rôzne veci, no verí, že s jeho vystupovaním v miestnom zastupiteľstve nemá tento skutok nič spoločné. Poslanec v minulosti poukazoval na rôzne prenájmy a nevyhol sa ani kritike doteraz nejasnej prestavby starostovej kancelárie.

Pri požiari takmer úplne zhoreli Škoda Octavia a Renault Clio, poškodená bola aj Alfa Romeo. Odhadovanú škodu vyčíslia na 23 200 eur.

(rob)
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?