Kandidát podal pre volebný leták trestné oznámenie

11.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Peter Flaškár, kandidát na poslanca Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v blížiacich sa regionálnych voľbách, podal v súvislosti s distribuovaným letákom trestné oznámenie. Flaškár kandiduje za volebný obvod Nové Mesto v rámci štvorkoalície SDKÚ-DS, KDH, SMK-MKP a OKS.

Ako pre agentúru SITA uviedol, dôvodom trestného oznámenia je "zavádzajúci a diskriminačný" volebný leták s jeho menom, ktorý do schránok v mestskej časti doručila Slovenská pošta. Obsah ani forma letáku podľa neho nekorešponduje s tým, čo bolo objednané.

"Na polícii som podal trestné oznámenie jednak na Slovenskú poštu, ktorá to distribuovala a jednak na neznámeho páchateľa ako objednávateľa," povedal Flaškár. Hovorca Slovenskej pošty Juraj Danielis prisľúbil, že danú vec preverí.

Distribuovanie "neznámeho" volebného letáku označuje kandidát na krajského poslanca za nekalú predvolebnú kampaň. "Pravdepodobne niekoho z protikandidátov," myslí si Flaškár. Ako ďalej uviedol, od letáka znevažujúceho jeho meno sa dôrazne dištancuje. "Text a program na letáku sa nezhoduje s materiálmi jednotného stvárnenia pravicovej štvorkoalície, ani s mojím programom," vysvetlil.

Kandidáti za spomínanú štvorkoalíciu majú totiž podľa neho schválenú jednotnú podobu, modrú farbu či rovnaký typ fotografie a písma. Zároveň je tam uvedená podpora spoločného kandidáta na post predsedu kraja Pavla Freša. Pri jednotlivých poslaneckých kandidátoch sa mení len meno, fotografia, číslo, pod ktorým kandidujú, životopis, prípadne vlastný program. "Tento leták má slovensko-maďarský text na tlačive s maďarskou trikolórou," dodal Flaškár.

(sita)

Páčil sa vám článok?