Škôlka na Ožvoldíkovej otvorí ďalšiu triedu

9.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Materskú školu Ožvoldíkova v bratislavskej Dúbravke by mohlo v budúcom roku navštevovať viac detí. Miestna samospráva tu plánuje otvoriť ďalšiu triedu pre 25 detí, uviedla vedúca oddelenia školstva, kultúry, športu a materských škôl Marta Žáčková.

Predmetné priestory by totiž mali byť od približne polovice februára voľné, keďže súčasnému nájomcovi platí zmluva do 10. februára. "Uvoľnia sa tak dva priestory – pre spálňu a herňu," povedala Žáčková. Do triedy by sa mali dostať deti, ktoré k začiatku roka dovŕšia tri roky. Prednostne by pritom mali byť prijímané deti z Dúbravky. Na otázku, či budú potrebné stavebné úpravy priestorov predtým, ako tu mestská časť vytvorí novú triedu, odpovedala Žáčková záporne.

Drobnejšie úpravy však nutné budú. Náklady zatiaľ vyčíslené nie sú, samospráva by ich však mala hradiť z vlastného rozpočtu.

Mestská časť je zriaďovateľom deviatich materských škôl. Po otvorení ďalšej triedy na Ožvoldíkovej bude mať každá škôlka štyri triedy, teda dokopy by mali mať dúbravské materské školy 36 tried.

(sita)

Páčil sa vám článok?