Krajskí poslanci o prijatí úveru 7,5 milióna eur

26.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Návrhom na riešenie výpadku príjmov rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja by sa mali v stredu na mimoriadnom rokovaní zastupiteľstva zaoberať krajskí poslanci. Rozhodovať by mali o viazaní rozpočtových výdavkov kraja na zamedzenie, prípadne zmiernenie dopadov krízy.

Riešením by malo byť prijatie úveru vo výške 7,5 milióna €. Ako sa uvádza v materiáli, šesť miliónov € by sa malo použiť na investície a kapitálové výdavky regiónu s tým, že čerpanie zostatku úveru 1,5 milióna € bude predložené na zastupiteľstvo kraja.

Dopad hospodárskej krízy sa zásadnejším spôsobom odrazí v treťom a štvrtom kvartáli tohto roku. Celkový očakávaný dopad krízy na vývoj príjmov predstavuje 15 583 506 €, z čoho 1 200 000 € sú daňové a 14 383 506 kapitálové príjmy. Rozdiel oproti schválenému rozpočtu predstavuje viac ako 7,4 milióna €.

Na programe je aj návrh projektov kraja predkladaných v rámci výzvy pre Operačný program Bratislavský kraj. Poslanci by mali schvaľovať predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zriadenie jednotného tarifného systému u dopravcov a zriadenie jednotného informačného systému v pôsobnosti regiónu. Rovnako budú rozhodovať o realizácii projektu a jeho financovaní.

(sita)

Páčil sa vám článok?