Dve materské školy zatvoria, jednu novú otvoria

25.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dve materské školy v bratislavskom Starom Meste zostanú v septembri zatvorené. Ide o zariadenia na Dobšinského a Radlinského ulici. Pribudne však materská škola na Javorinskej ulici, kde boli v minulosti detské jasle.

Ako agentúru SITA informovala staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová, škôlka na Dobšinského ulici bola už vlani v útlmovom režime. To znamená, že škôlka neprijímala nové deti a z predchádzajúceho školského roka fungovala len jedna trieda. Materskú školu by malo vystriedať nové sociálne zariadenie opatrovateľskej služby pre seniorov.

Kapacitu zrušenej škôlky by mala nahradiť materská školy na Javorinskej ulici. Zároveň sa sem presťahovala aj materská škola z Radlinského ulice. V škôlke na Javorinskej ulici by preto mali otvoriť tri triedy. O jednu triedu viac bude mať aj škôlka na Karadžičovej ulici.

Osemnásť staromestských materských škôl bude od 2. septembra navštevovať približne 1 100 detí, z toho 350 prváčikov. Pre nedostatok miest sa do škôlok nedostalo okolo 150 detí. Tie však majú podľa Kopřivovej trvalý pobyt mimo Bratislavy alebo v iných mestských častiach hlavného mesta.

(sita)

Páčil sa vám článok?