Starosta Dúbravky dostane odmenu okolo 4-tisíc €

7.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Starosta bratislavskej Dúbravy Ján Sandtner dostane odmenu okolo 4-tisíc €. Rozhodli o tom dnes poslanci. Sumu tvorí 50 % súčtu trojmesačných platov, mesačne pritom starosta poberá 2705 €. Odmena je za druhý štvrťrok tohto roka, teda za obdobie od apríla do júna.

Podľa dôvodovej správy sa mu táto odmena dáva za "osobnú angažovanosť a vynaloženú prácu." Týka sa to najmä ukončenia vybavovania dokumentov pre urnový háj, ktorého výstavba by sa mohla začať v auguste. Odmena sa však týka aj organizácie prác v súvislosti s výberovým konaním pre rekonštrukcie niektorých materských a základných škôl, vydania potrebných dokumentov pre druhú etapu revitalizácie Parku Družba či za zriadenie prevádzky pošty na Ulici Sch. Trnavského.

Miestny parlament zároveň odklepol štvrťročnú odmenu okolo 1300 € Ružene Zátureckej. Tá mesačne dostáva okolo 1500 €, odmena tvorí 30 % súčtu platov za dané obdobie. Odmenu dostala za "pravidelné činnosti", teda napríklad stanovisko k záverečnému účtu za rok 2008 či kontrolu vybavovania sťažností. Odmena sa týka napríklad aj za finančnú kontrolu niektorých finančných operácií v rokoch 2007 - 2008 či kontrolu zmluvy medzi mestskou časťou a Dúbravskou televíziou, s.r.o. za uplynulý rok.

(sita)

Páčil sa vám článok?