V súťažiach o župe možno vyhrať let balónom

19.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vyhrať let balónom a iné zaujímavé ceny môžu záujemcovia v dvoch nových súťažiach - fotografickej a literárnej, ktoré vyhlásil Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Ako informovala hovorkyňa BSK Milka Podmajerská, na fotografiách treba zachytiť rôzne zaujímavosti bratislavského kraja, v literárnej súťaži budú hodnotiť vtipné príbehy spojené s krajom.

Uzávierka oboch súťaží je v piatok 21. augusta. Prihlášky do súťaží ako aj podrobnosti o podmienkach je možné nájsť na internetovej stránke www.bratislavskykraj.sk. Najkrajšiu fotografiu a najvtipnejší príbeh vyhlási predseda regiónu Vladimír Bajan na Tyršovom nábreží v sobotu 12. septembra pri príležitosti podujatia prezentačných dní Bratislavského samosprávneho kraja.

"Fotografia nás sprevádza už viac ako sto rokov. Krása tohto umenia je v jeho súčasnej dostupnosti a relatívnej jednoduchosti. Je to jedna z foriem komunikácie, ktorá zachytáva skutočnosť prostredníctvom obrazu, uviedla hovorkyňa.

Súťaž "Človek (z) regiónu“ vytvára priestor pre tvorivých ľudí všetkých vekových kategórií, ktorým sa podarilo alebo podarí zachytiť obyvateľa či návštevníka kraja v netradičnej, klasickej, vtipnej či inej situácii.

Cieľom literárnej súťaže s názvom "Kraj plný fantázie“ je vytvoriť vtipný a nápaditý príbeh, ktorý bude obsahovať mená obcí, alebo miest bratislavského regiónu. "Účastníci tak majú šancu dať názvom obcí v Bratislavskom kraji nový význam, spojiť ich do nových súvislostí a vytvoriť tak mozaiku, ktorá vyvolá smiech, úsmev či zamyslenie," doplnila Podmajerská.

(sita)

Páčil sa vám článok?