Mesto zrejme postaví štadión aj futbalistom

17.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Ani tri roky po podpise Memoranda o výstavbe národného futbalového štadióna sa o novom futbalovom stánku nehovorí ako o istej veci.

Naopak. Spoločnosť J&T, ktorá prevzala pred rokom ŠK Slovan Bratislava, už druhý raz presunula búracie práce. Najskôr sa nahlas hovorilo o decembri 2008, potom, už tichšie o júni 2009, no najnovšia verzia výstavby Národného futbalového štadióna sa spája s ďalším partnerom – mestom Bratislava.

Ako prezradil prezident Slovenského futbalového zväzu František Laurinec, nový štadión nemá byť už národný, ale má to byť mestský futbalový štadión.

Znamenalo by to, že ho nepostavia, ako sa pôvodne rátalo, tri bratislavské kluby v spolupráci so zväzom, ale Bratislava za štátne peniaze. Mesto už podľa našich informácií dokonca požiadalo ministerstvo školstva o dotáciu a teraz sa čaká na vyjadrenie štátnych orgánov. F. Laurinec tvrdí, že do konca jeho funkčného obdobia ako prezidenta SFZ, čiže do marca 2010, by sa malo začať s výstavbou.

O tom, že financovanie mestom je problematické, sa presvedčili aj hokejisti. Okolo Zimného štadióna O. Nepelu, ktorý má hostiť MS 2011, je podozrenie, že jeho rekonštrukcia sa výrazne predraží. Aj preto je dôležité, čo všetko obsahuje mestská žiadosť o štátnu dotáciu. Magistrát ju Bratislavským novinám do uzávierky tohto vydania neposkytol.

(db)

Páčil sa vám článok?