Komunisti nechcú tabuľu Husáka v parku

20.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Napriek rokovaniu prednostu miestneho úradu v Dúbravke so zástupcami Komunistickej strany Slovenska (KSS), po ktorom oznámili, že KSS osadene pamätnej tabule G. Husákovi v parku nechce, uznesenie miestneho zastupiteľstva zostáva platné.

Na otázku Bratislavských novín, kedy bude tabuľa osadená, hovorkyňa Miestneho úradu v Dúbravke Lucia Balajová uviedla, že „termín nebol stanovený, pretože predstaviteľom KSS sa umiestnenie tabule na Jadranskej ulici zdá nevhodné." Potvrdila nám však, že uznesenie miestneho zastupiteľstva č. 335/2009 je platné. „Na najbližšom zasadnutí miestneho zastupiteľstva ktoré bude v júni 2009, pri kontrole uznesení z predchádzajúceho zastupiteľstva rozhodnú poslanci aj v tejto veci," uviedla hovorkyňa.

Podľa pôvodnej informácie zo 14. mája 2009 pamätná tabuľa G. Husákovi v Dúbravke nebude. Rozhodli sa tak predstavitelia KSS po rokovaní s prednostom miestneho úradu Františkom Guthom. „Zástupcom Ústredného výboru KSS sa tento priestor nezdal vhodný a považovali ho za nedôstojný," uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Balajová.

(rob)
Páčil sa vám článok?