V lete obnovia zdravotné stredisko

7.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Podunajské Biskupice chce zrekonštruovať zdravotné stredisko na Učiteľskej ulici. Kvôli tomu vyhlásil miestny úrad verejnú súťaž. Samospráva ráta s nákladmi na obnovu do výšky 330 000 eur bez DPH.

Miestna samospráva chce obnoviť zdravotné stredisko na Učiteľskej ulici počas letných mesiacov tohto roka. Obnova sa týka prestavby strechy na sedlovú, zateplenia obvodových stien, výmeny okien, vybudovania prístrešku na kontajnery na odpad, ale aj vybudovania piatich parkovacích miest.

Súčasťou obnovy majú byť aj bezbariérové vstupy do strediska či kompletná výmena elektroinštalácie. Objednávateľ požaduje od výhercu verejnej súťaže záruku minimálne 60 mesiacov od prevzatia stavebných prác.

Podunajské Biskupice už v roku 2008 dali opraviť aj zdravotné stredisko na Lotyšskej ulici. Náklady boli vo výške viac ako 268-tisíc eur. Stavebné úpravy sa v tomto prípade týkali zateplenia objektu a vonkajšej úpravy fasády, výmeny okien za plastové a hygienických zariadení - výmeny obkladov, dlažby, sanity. Opravené boli aj chodby a schodisko. Rovnako urobili obojstranný bezbariérový prístup a upravili kontajnerové stojisko.

(rob)

Páčil sa vám článok?