Nové Mesto obnoví ďalšie verejné priestranstvá

22.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto plánuje pokračovať v revitalizácii verejných priestranstiev, obnovy by sa tentoraz mohli dočkať štyri lokality. Ide o územie na Mierovej kolónii, na Rešetkovej s Osadnou ulicou, Hálkovej s Brezovskou ulicou a na Ľudovom námestí. Rozhodli o tom dnes poslanci.

Vo všetkých prípadoch sa počíta s obnovou a dobudovaním ihriska, ktoré by mohli využívať deti aj dospelí. Plánuje sa taktiež revitalizácia súčasnej ako aj výsadba novej zelene, naplánované sú zároveň terénne a sadové úpravy. Podľa dôvodovej správy by sa mali územia pretvoriť na "oázu oddychu a relaxácie." Mestská časť v tejto súvislosti vypracuje projekty, ktorými sa bude uchádzať o peniaze z eurofondov.

V prípade revitalizácie na Mierovej kolónii sa počíta s nákladmi 319 400 €, mestská časť bude musieť vyčleniť zo svojho rozpočtu potrebných päť percent, čo predstavuje 15 970 €. Projekt by podľa predbežných odhadov mohol byť predložený v septembri tohto roka. Revitalizácia by mala trvať osem mesiacov, občania by sa mohli dočkať vynovenej lokality v októbri budúceho roka.

Revitalizácia lokality na uliciach Rešetkova a Osadná by mala stáť 580 700 €, mestská časť by mala dať 29 035 €. Projekt by mohol byť na schválenie predložený v júni, následné desaťmesačné práce by mohli byť ukončené koncom júla 2010. Územie na uliciach Hálkova a Brezovská by sa mohlo zrevitalizovať za 732 400, mestská časť by mala odklepnúť 36 620 €.

Žiadosť by podľa odhadov mohla byť podaná taktiež v júni, 11-mesačný projekt by mohol byť v prípade schválenia ukončený koncom októbra 2010. Posledný projekt počíta s revitalizáciu Ľudového námestia za 622 600 €, z toho 31 130 € by dala mestská časť. Vypracovaný projekt by mohol byť predložený v septembri, v prípade odsúhlasenia by mali nasledovať približne 11-mesačné práce s termínom ukončenia koncom budúceho roka.

Novému Mestu sa podarilo v minulosti získať peniaze z eurofondov na revitalizáciu dvoch verejných detských ihrísk. Obnova sa týkala detského ihriska Nová doba na Vajnorskej ulici a detského parku na Jahodnej ulici na Kramároch.

(sita)

Páčil sa vám článok?