Nové Mesto nebude brániť výstavbe hotelov

31.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Miestny úrad Nové Mesto nebude brániť výstavbe hotelov na Železnej studienke. Petičnému výboru odkazuje, aby formou petície nevyzýval starostu na porušovanie zákona.

Petíciu proti výstavbe hotelov na Železnej studienke nedávno podpísalo a odovzdalo miestnej samospráve a mestu niekoľko tisíc občanov. Žiadajú v nej zastavenie zámerov na postavenie ubytovacích zariadení na Železnej studienke.

Prednosta miestneho úradu Ľudovít Kollárik v odpovedi zástupcom petičného výboru konštatuje, že ak investor splní všetky potrebné náležitosti projektu, stavebný úrad nemá inú možnosť ako stavebné povolenie vydať, pretože nemôže porušovať zákon. Všetko musí byť podľa neho v súlade s územným plánom a investor potrebuje kladné vyjadrenie príslušných orgánov. Súčasne oznámil, že petíciu proti výstavbe hotelov na Železnej studničke doručia poslancom na rokovanie miestneho zastupiteľstva 21. apríla 2009.

Podľa jeho slov, platný územný plán mesta určuje obe územia ako plochy občianskej vybavenosti slúžiace predovšetkým pre umiestňovanie stavieb a zariadení administratívy, verejnej správy, kultúry, cirkvi, zariadení obrany a bezpečnosti, ubytovania, cestovného ruchu, verejného stravovania, obchodu a služieb celomestského a nad mestského významu, zdravotníctva, sociálnej starostlivosti, vedy a výskumu, školstva a požiarnej ochrany - teda aj hotely.

„Územný plán je platný dokument, ktorým sa všetci musíme pri rozhodovaní riadiť. Prijalo ho Mestské zastupiteľstvo hlavného mesta SR Bratislavy a platí od 1. septembra 2007,“ konštatuje v odpovedi na petíciu občanov prednosta miestneho úradu Nové Mesto Ľudovít Kollárik.

(rob)

Páčil sa vám článok?