Na opravy ciest je zatiaľ stále málo peňazí

25.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Staromestská samospráva eviduje 33 ulíc a námestí, ktoré sú v zlom stave a potrebovali by rekonštrukciu alebo čiastočnú opravu. Na úpravy v takom rozsahu, v akom by bolo nutné, však stále nie je dostatok financií.

Na poškodené a rozbité cesty nedávno upozornila miestna poslankyňa Bohdana Machajová. Myslí si, že kvôli tomu by sa mal upraviť rozpočet mestskej časti a mali by sa nájsť peniaze na rekonštrukcie. Tvrdí, že najhoršie je na tom Kozia ulica.

Miestny úrad urobil nedávno zoznam ulíc, ktoré by nutne potrebovali opravu. Okrem Kozej ulice ide napríklad o Cukrovú, Dobrovičovu, Fazuľovú, Gorkého, Hlbokú a mnohé ďalšie. Komunikácie majú väčšinou poškodený asfaltový povrch, v zlom stave sú kanalizačné vpuste, ale aj chodníky a obrubníky. Len náklady na samotnú opravu Kozej ulice by však podľa miestneho úradu boli asi 232 000 eur.

Miestny úrad konštatuje, že prípadné zmeny v rozpočte v prospech opráv ciest závisia od rozhodnutia miestneho zastupiteľstva. V prípade takého kroku je úrad pripravený práce zabezpečiť. Miestna samospráva priebežne odstraňuje výtlky a tzv. prepady na vozovkách, rovnako aj dažďové vpuste.

(rob)

Páčil sa vám článok?