Devín chystá program rozvoja obce

14.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Devín, podobne ako mnohé iné mestské časti, pripravuje na najbližšie obdobie Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja. Niektoré mestské časti, ako napríklad Karlova Ves, Ružinov či Rača, ho už majú.

Devín chce programom ukázať, kam by sa obec mala v nasledujúcich siedmich až desiatich rokoch uberať. Zároveň ide o materiál, na ktorého základe by sa mohla mestská časť uchádzať o eurofondy. Vzhľadom na to, že Devín je v nútenej správe, nie je zatiaľ možné čerpanie zo zdrojov Európskej únie.

Úlohou samosprávy má byť preto aj vytváranie podmienok na možnosti financovania projektov zo strany občanov, podnikateľov, neziskových organizácií, spolkov a združení. Samospráva by sa mala stať aj ich koordinátorom, aby si navzájom neodporovali.

Pre Devín je v programe vytypovaných šesť strategických oblastí - ide o ekonomický rozvoj s dôrazom na cestovný ruch, kvalitu života vrátane životného prostredia, výstavbu, bývanie a verejné priestory, ďalej o dopravu a infraštruktúru.

Do oblasti ľudských zdrojov sú zaradené vzdelávanie, sociálna problematika, zdravotníctvo, kultúra, či šport. Kategórie uzatvára oblasť efektívneho riadenia Devína prostredníctvom samosprávy a občanov.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie