Nové Mesto chystá odpoveď na petíciu

26.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na petíciu občanov proti výstavbe hotelov na Železnej studienke bude v zákonnej lehote odpovedať zrejme Miestny úrad Nové Mesto. Petícia bola novomestskej samospráve doručená vo štvrtok 12. februára 2009.

O ukončení petície, ktorú podpísalo viac ako dvetisíc občanov, oficiálne informoval poslancov na novomestskom miestnom zastupiteľstve poslanec Róbert Beňo.

Podľa miestneho úradu starostovi Nového Mesta Richardovi Frimmelovi (kandidát koalície strán SDKÚ-DS, KDH, SZ, SF, Smer-SD, ĽS-HZDS, SNS), doručili petíciu vo štvrtok 12. februára. „Starosta ju postúpil miestnemu kontrolórovi Jánovi Dubravcovi a prednostovi miestneho úradu Ľudovítovi Kolárikovi. V súčasnosti sa zbierajú podklady na vypracovanie odpovede, pričom odpoveď bude pripravená v zákonnej tridsaťdňovej lehote," uviedol miestny úrad.

Otázne je, či sa petíciou bude zaoberať aj miestne zastupiteľstvo v Novom Meste, pretože občania sa okrem iných obrátili priamo na miestnych poslancov i samotného starostu Nového Mesta Richarda Frimmela. Podpísaní občania v petícii žiadajú aj primátora i mestské zastupiteľstvo, aby neumožnili výstavbu nových hotelov na mieste bývalej výletnej reštaurácie Snežienka a skeletu rybárskej reštaurácie.

Cieľom petície proti výstavbe hotelov na Železnej studienke je zachovať rekreačné lokality Bratislavčanov - Železná studienka, Kačín a Kamzík v chránenej krajinnej oblasti bez zásahov developerov a bez individuálnej automobilovej dopravy, ktorá je v prípade výstavby a fungovania hotelov nevyhnutná.

(rob)
Páčil sa vám článok?