Na detskom ihrisku bude športový areál

19.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vajnorská samospráva ráta s výstavbou športového ihriska. Malo by vyrásť v priestoroch detského ihriska, ktoré nie je v súčasnosti plne využívané. Pôjde o projekt „Vybudovanie viacúčelového ihriska“, ktorý je v rámci dotácie na realizáciu projektov v oblasti športu v roku 2009 financovaný z prostriedkov Ministerstva školstva SR.

„Ráta sa s priestorom na futbal, basketbal a volejbal. Pre najmenších sa vybudujú preliezačky, hojdačky a ďalšie atrakcie. Obnoví sa aj skateboardová rampa a vytvorí sa priestor na streetbal. Celá plocha bude členená tak, aby sa skupiny návštevníkov nerušili. Najmä seniorom by malo byť určené petangové ihrisko. Areál bude prevádzkovať mestská časť," informoval hovorca mestskej časti Ján Mlynár.

Výstavba by sa v prípade úspechu projektu mohla začať už na jeseň tohto roka a dokončená by mala byť na jar. Ráta sa s nákladmi 99 000 eur, mestská časť naň prispeje 5 percentami. Vajnory sa okrem toho zapoja do projektu „Aplikácia loga do marketingových nástrojov mestskej časti Bratislava-Vajnory - pre potreby cestovného ruchu". Ide v ňom o zvýšenie povedomia a znalostí o Vajnoroch u jej občanov a návštevníkov. Ide o podporu malého a stredného podnikania, zabezpečenia rozvoja a ochrany kultúrneho a historického dedičstva Vajnor.

„Výsledkami projektu by mali byť brožúry v štyroch jazykových mutáciách, roletové banery, promo film na DVD nosičoch a reklamné predmety. Náklady na celý projekt sú 80-tisíc eur, pričom 5 percent budú vlastné zdroje MČ a 95 percent prostriedky EÚ," prezradil Ján Mlynár.

Mestská časť Vajnory vstupuje aj do Združenia obcí JURAVA s cieľom budovať Malokarpatskú cyklotrasu. Poslanciu už schválili stanovy Združenia i zmluvu o jeho založení, pričom členmi Združenia JURAVA sú už Svätý Jur, mestská časť Bratislava-Vajnory a mestská časť Bratislava-Rača.

„Cieľom sú projekty pre rozvoj Malokarpatskej oblasti a snaha o zisk príspevkov zo štrukturálnych fondov EÚ, zahraničných fondov, zdrojov národného spolufinancovania a príspevkov z tuzemských štátnych fondov. Združenie chce vybudovať asi 9-kilometrovú cyklotrasu, ktorá by spojila obe mestské časti i Svätý Jur a umožnila by napojenie sa na medzinárodné cyklotrasy," dodal Ján Mlynár.

(mm)

Páčil sa vám článok?