Zastupiteľstvo bude rokovať aj o zóne 30

13.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Do konca roku 2000 bude mať samospráva mestskej časti Staré Mesto ešte dve zasadnutia svojich najvyšších volených orgánov. Najskôr sa na svojom rokovaní zišla v utorok 24. októbra t. r. miestna rada, o týždeň neskôr 31. októbra budú rokovať aj poslanci miestneho zastupiteľstva.

Poslanci sa budú zaoberať tromi územno-plánovacími dokumentáciami. Na schválenie je predložená urbanistická štúdia pre Námestie slobody, aktualizácia územného plánu v zóne Slavín v súvislosti s výstavbou budovy veľvyslanectva Poľskej republiky a urbanisticko-architektonická štúdia Kráľovské údolie - Bôrik.

Ďalej bude miestne zastupiteľstvo rokovať o návrhu harmonogramu realizácie opatrení novej parkovacej politiky pre centrum mesta. Realizácia opatrení v budúcom roku si vyžiada náklady vo výške 8,1 mil. Sk z rozpočtu mestskej časti, predovšetkým na projekt zavedenia tzv. zóny 30 (max. povolená jazdná rýchlosť 30 km/h), úvodnú štúdiu integrovaného parkovacieho systému a najmä na zriadenie a technické vybavenie desaťčlennej skupiny v rámci mestskej polície na kontrolu parkovania.

Poslancom sa tiež predkladá informácia o plnení rozpočtu mestskej časti v prvých troch štvrťrokoch 2000. Výdavky mestskej časti dosiahli v tomto období 276,9 mil. Sk pri schodku 13,3 mil. Sk. Z kapitoly rozpočtu „dotácie“ sú pripravené nové návrhy na poskytnutie ďalších takmer 150 tisíc korún neziskovým organizáciám pôsobiacim v oblasti charity, sociálnej starostlivosti, umenia a životného prostredia. Podnik VEPOS zase predložil plán zimnej služby na komunikáciách a ostatných verejných priestranstvách Starého Mesta na obdobie november 2000 - marec 2001.

(miv)
Páčil sa vám článok?