Možno pripomienkovať návrh zóny Chalupkova

7.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Návrh zadania pre spracovanie územného plánu (ÚP) zóny Chalupkova v Starom Meste je možné od pondelka 9. júna až do 9. júla 2008 pripomienkovať. Námietky môžu občania posielať na oddelenie územného plánu staromestského miestneho úradu na Vajanského nábreží, kde im tiež poskytnú bližšie informácie.

Zmluvu o vyhotovení územného plánu Zóny Chalupkova podpísala mestská časť so spoločnosťou Jela, s.r.o., v polovici januára. V zóne Chalupkova v blízkosti mosta Apollo by sa malo vybudovať nové centrum mesta. Územie je ohraničené ulicami Mlynské nivy, Landererova, Košická a Karadžičova.

Prestavbou by sa malo územie zmeniť na moderné mestské centrum, zároveň však bude niesť aj stopy minulosti. V strede celej zóny by malo byť centrálne námestie s mestským parkom doplnené menšími námestiami. Park a námestia budú pritom obklopené budovami pre nadštandardné bývanie, administratívu, hotelmi a obchodmi. Najnižšie budovy by sa mali nachádzať v okolí centra novej zóny, smerom k okrajovým častiam zóny sa budú zvyšovať. Výnimku budú tvoriť okrajové časti zóny bližšie k centru mesta, kde budú nižšie budovy než na opačnom konci.

Najvyššie budovy ako ďalšie orientačné body v meste by mali mať od 24 do 45 podlaží, najvyššia bude situovaná v blízkosti mosta Apollo. V novej zóne Chalupkova by mohlo bývať okolo 4000 ľudí a pracovať približne 5000 ľudí. V podzemných garážach by sa malo vybudovať viac ako 4800 parkovacích miest.

Zadanie je vystavené aj na oficiálnej internetovej stránke Starého Mesta.

(sita)

Páčil sa vám článok?