V kraji prišla SDKÚ-DS o tri štvrtiny členov

2.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji prišla po problémoch so straníckymi štruktúrami o tri štvrtiny svojej členskej základne. O preregistrovanie údajne požiadalo približne 300 z pôvodného počtu 1095 členov SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji.

Členovia sa mali preregistrovať do konca mája. "Najskôr budeme informovať našich členov, až potom médiá," povedal pre agentúru hovorca strany Martin Maťko.

Prezídium SDKÚ-DS v marci odobralo licenciu 32 miestnym zväzom strany v Bratislave a rozpustilo ich. Podľa v apríli schválenej novely stanov ak prezídium strany zruší miestny zväz, každý člen, ktorý bol v ňom registrovaný, je povinný do 15 dní požiadať písomne o novú registráciu. Ak o ňu člen nepožiada alebo bude jeho nová registrácia odmietnutá, pretože prezídium SDKÚ-DS uzná pochybnosti riaditeľa krajskej agentúry alebo generálneho sekretára, členstvo v SDKÚ-DS takémuto členovi zaniká. Proti rozhodnutiu o odmietnutí novej registrácie sa môže bývalý člen SDKÚ-DS odvolať na stranícky kongres, pričom odvolanie nemá odkladný účinok.

Viacerí bratislavskí funkcionári 5. marca zverejnili výzvu Nastal čas na zmenu, v ktorej uviedli, že vo vedení SDKÚ-DS nastal historický čas na zmenu. SDKÚ-DS musí prejaviť modernosť a otvorenosť. Vo vyhlásení sa uvádzalo, že zmena je potrebná napriek tomu, že "počas jedného desaťročia sa vďaka SDKÚ-DS a Mikulášovi Dzurindovi na jej čele zmenilo Slovensko na úspešnú a demokratickú krajinu." Stranícky súd viacerých signatárov výzvy zo strany vylúčil.

(sita)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie