Občania môžu opäť diskutovať so županom

28.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Záujemcovia, ktorí sa chcú porozprávať s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Vladimírom Bajanom, tak môžu urobiť už po tretíkrát v pondelok 2. júna 2008 od 14:00 do 15:00 h na webovom portáli kraja.

Ako informovala Katarína Krapková z Kancelárie predsedu BSK, on-line diskusia od svojho spustenia zodpovedala otázky z rôznych oblastí. "Týkali sa napríklad pôsobnosti a kompetencií samosprávneho kraja ako je školstvo, sociálne služby, doprava, spolupráca so zahraničím a iné. Občania sa zaujímali aj o veci, ktoré sa dotýkajú Bajana nielen ako predsedu. Pýtali sa na jeho názory k rôznorodým témam, ku ktorým má blízky vzťah, na šport - hokej či futbal alebo folklór," uviedla.

"Do on-line diskusie možno vstúpiť prostredníctvom bannera na hlavnej stránke portálu www.bratislavskykraj.sk. Po vstupe treba vpísať otázku do formulára. Je tam aj kolónka na meno, to je však nepovinný údaj. Nakoniec treba opísať zobrazený kód," spresnila Krapková. Ako ďalej konštatovala, ak sa záujemcovia nemôžu zúčastniť na diskusii on-line, svoju otázku môžu položiť predsedovi BSK už dnes. Odpovede sa potom dozvedia v archíve diskusií, ktorý bude umiestnený na stránke bratislavského regiónu.

Bratislavský vyšší územný celok možno navštíviť na novom webovom portáli už približne trištvrte roka. Medzi obľúbené rubriky patria podľa Krapkovej Poradňa pre občanov, Infolinka i Odber noviniek, prostredníctvom ktorých región poskytuje aktuálne informácie i poradenstvo.

"Na našom portáli sú aktuálne pozvánky na zastupiteľstvo i s predkladanými materiálmi a uzneseniami, informácie o aktuálnych výberových konaniach, výzvach v rámci cezhraničných programov, ale aj voľnočasových aktivitách či kultúre," konštatovala. Neustále aktualizovanou rubrikou je podľa nej rubrika Všetko, čo potrebujete vedieť o prechode z koruny na euro či anketa, kde môžu občania vyjadriť svoj názor.

(sita)

Páčil sa vám článok?