Miestni poslanci za SDKÚ-DS si založili nový klub

15.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

V miestnom zastupiteľstve mestskej časti Devínska Nová Ves funguje nový klub nezávislých poslancov, bývalých členov SDKÚ-DS pod názvom Občiansky poslanecký klub.

Členovia bývalého poslaneckého klubu SDKÚ-DS sú členmi nového klubu, ktorý má deväť z 24 poslancov tamojšieho miestneho zastupiteľstva. "Tým, že sme vystúpili z SDKÚ-DS, zanikol poslanecký klub SDKÚ-DS miestneho zastupiteľstva," povedal vo štvrtok predseda klubu Jozef Hrabina, bývalý sudca a predseda straníckeho súdu SDKÚ-DS.

Poslanci oznámili v utorok 13. mája starostovi Vladimírovi Mrázovi, že v pondelok 12. mája sa konalo ustanovujúce zasadnutie klubu.

Členovia SDKÚ-DS v mestskej časti Devínska Nová Ves vystúpili zo strany 23. apríla na protest proti rozpusteniu ich miestneho zväzu pre nefunkčnosť. Hrabina bol medzi nimi a od tohto dátumu nie je ani sudcom straníckeho súdu. "Odišli sme hlavne preto, že si nenecháme zasahovať straníckou centrálou do komunálnej politiky, to je niečo, čo by nemalo byť," konštatoval Hrabina.

Predseda Miestneho zväzu SDKÚ-DS v Devínskej Novej Vsi Miroslav Encinger sa odvolal proti rozpusteniu zväzu. Prezídium SDKÚ-DS rozpustilo 19. marca miestny zväz v Bratislavskom kraji pre nefunkčnosť a porušovanie pravidiel.

Hrabina je poslancom zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja, poslancom v Devínskej Novej Vsi a riaditeľom bratislavského mestského investora pamiatkovej ochrany - PAMING.

(tasr)

Páčil sa vám článok?