Račianski poslanci o petícii za zachovanie Ráčika

29.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Petíciou za zachovanie materského centra Ráčik v mestskej časti Rača sa budú zaoberať miestni poslanci na dnešnom zasadaní miestneho zastupiteľstva. Pod petíciu sa podpísalo viac ako 2200 občanov.

Občania nesúhlasia s konaním mestskej časti, ktorá ich listom niekoľkokrát žiadala, aby vypratali priestory materského centra, v ktorých už štyri roky úspešne fungujú. Rača im namiesto toho ponúka tri náhradné priestory, ktoré sú však podľa petičiarov nevyhovujúce.

Za zachovanie Materského centra Ráčik zorganizovalo vedenie centra aj protestný balónový sprievod, ktorý vyvrcholil pred račianskym miestnym úradom, kde odovzdali prednostke račianskeho úradu Dagmar Kramplovej petíciu.

Na programe je aj návrh na schválenie odmeny starostovi Rače a miestnemu kontrolórovi za prvý štvrťrok tohto roku, návrh na schválenie platu miestneho kontrolóra pre rok 2008, návrh na prenájom areálu ZŠ Plickova či návrh na delegovanie zástupcov MČ do rád škôl a rád školských zariadení.

Poslanci sa budú zaoberať aj návrhom Smernice o zásadách hospodárenia s majetkom Rače a s majetkom zvereným do správy MČ, návrhom na schválenie štatútu ocenenia "Račianske srdce", kúpou služobných osobných motorových vozidiel či správou o riešení petície občanov Detvianskej ulice k organizovaniu vinobrania a hodov.

(sita)

Páčil sa vám článok?