Staré Mesto ponúka do prenájmu nebytové priestory

22.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Prvých trinásť nebytových priestorov ponúklo bratislavské Staré Mesto do prenájmu formou verejnej obchodnej súťaže. Obhliadka priestorov bude už tento piatok na Bernolákovej a Björnsonovej ulici, v utorok 29. apríla na Dostojevského rade a Grösslingovej ulici.

Informovala o tom staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová. "Bol to prvý krok, ktorý urobila staromestská samospráva v snahe naplniť jeden zo svojich predvolebných sľubov, a to narábať s nehnuteľným majetkom transparentne, hospodárne a spravodlivo," vysvetlila.

Zoznam priestorov je od pondelka zverejnený na úradnej tabuli mestskej časti (MČ) na Medenej ulici a tiež na internetovej stránke, kde sú aj súťažné podklady. Záujemcovia si ich však môžu prevziať aj osobne do 7. mája na stránkovom pracovisku na prízemí staromestského miestneho úradu na Vajanského nábreží. Výsledky súťaže budú vyhlásené a zverejnené 19. mája na úradnej tabuli a internetovej stránke miestneho úradu.

Staromestskí poslanci schválili vlani v máji prelomový dokument - Pravidlá nakladania s nehnuteľným majetkom mestskej časti a hlavného mesta zvereným mestskej časti do správy. Pravidlá stanovujú záväzné podmienky a postupy, ktoré mestská časť musí dodržať pri nakladaní s bytmi, nebytovými priestormi, bytovými domami, inými stavbami a pozemkami, ktoré sú v jej vlastníctve alebo sú hlavným mestom zverené do správy mestskej časti.

Tieto pravidlá podľa Kopřivovej súčasne zakotvili záväzný postup, na základe ktorého bude vyčlenený nehnuteľný majetok, ktorý si mestská časť ponechá na plnenie svojich samosprávnych úloh. "Majetok, ktorý mestská časť nemieni využiť pre vlastnú potrebu, ponúkne záujemcom na predaj alebo do nájmu formou verejnej obchodnej súťaže," dodala.

(sita)

Páčil sa vám článok?