Petržalskí poslanci prijali nariadenie o držaní psov

5.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Všeobecne záväzné nariadenie o niektorých podmienkach držania psov v bratislavskej mestskej časti Petržalka prijali dnes tamojší miestni poslanci. Nariadenie neplatí pre služobných psov.

Podľa nariadenia dostane držiteľ psa prvú evidenčnú známku (EZ) zadarmo od miestneho úradu v Petržalke. Majiteľ môže mať psa označeného aj čipom, ktorý si zabezpečí na vlastné náklady, ale to ho nezbavuje povinnosti mať psa označeného EZ. Za náhradnú EZ zaplatí majiteľ psa 50 Sk.

Ak pes uhryzne alebo poraní človeka, majiteľ psa je povinný nahlásiť túto udalosť bezodkladne úradu, najneskôr do dvoch pracovných dní. Takéto oznámenie môže zaslať aj faxom či elektronicky. V tomto prípade však musí majiteľ psa do 7 dní poslať oznámenie písomne.

Majiteľ psa alebo ten, ktorý psa vedie, je povinný odstrániť z verejného priestranstva psie výkaly po svojom psovi.

V mestskej časti je sedem lokalít vyhradených pre voľný pohyb psov, ktoré budú označené tabuľami. Vstup so psom je zakázaný napríklad do detských ihrísk a pieskovísk, do jazera Veľký Draždiak, do zdravotníckych zariadení, detských domovov a domovov dôchodcov, na cintoríny či na trhoviská. Lokality, kde je vstup so psom zakázaný, budú tiež označené tabuľami.

Dodržiavanie nariadenia bude kontrolovať mestská polícia a poverení zamestnanci petržalského miestneho úradu.

Petržalskí miestni poslanci stiahli 11. decembra minulého roka prechádzajúci návrh tohto nariadenia z rokovania a dnes sa k nemu vrátili v prepracovanej verzii.

Petržalské zastupiteľstvo prerušilo rokovanie o návrhu poriadku odmeňovania zamestnancov mestskej časti Bratislava-Petržalka.

(tasr)

Páčil sa vám článok?