Petržalský starosta je spokojný s plnením priorít

27.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zlepšenie mestskej hromadnej dopravy, ochrana zelene pred necitlivým zahusťovaním Petržalky či lepší kontakt s občanmi hodnotí jej starosta Milan Ftáčnik ako splnenie priorít po prvom roku v novej funkcii.

Po rozsiahlej verejnej diskusii o problémoch v doprave dochádza k zmenám. Realizuje ich Dopravný podnik Bratislava, ktorý už zlepšil obslužnosť Ovsišťa, nemocnice na Antolskej a petržalského cintorína. V zmenách chcú Petržalčania pokračovať aj v budúcom roku. Čo sa týka statickej dopravy, miestne zastupiteľstvo v októbri schválilo program jej riešenia novými parkovacími miestami, zjednosmernením niektorých ulíc či výstavbou parkovacích domov.

Miestny úrad Petržalka pri posudzovaní investičných zámerov prísne dbá, aby výstavba neohrozovala zeleň a zabezpečila dostatok parkovacích miest. Podľa Ftáčnika spolu s ochranármi bojovali za záchranu lesíka Krasovského pri Sade Janka Kráľa, aj na Gwerkovej ulici hľadali s občanmi možnosti ako zabrániť výstavbe na úkor zelene. Dali do prevádzky prečerpávaciu stanicu na Chorvátskom ramene, ktorá okrem zlepšenia čistoty vody zvýši ochranu okolitej prírody.

V rámci väčšej otvorenosti a priblíženia samosprávy viac k občanom organizovali tri verejné diskusie. Okrem spomínanej o mestskej doprave aj k obnove detských ihrísk, tiež k programu budúceho hospodárskeho a sociálneho rozvoja. Na svojej webovej stránke zverejňuje úrad všetky rozhodnutia samosprávy a ďalšie informácie. Pre občanov bezplatne sprístupnil dve poradne. Jedna je zameraná na zdravie, druhá slúži ako občianska poradňa i kancelária verejného ochrancu práv. Za úspech Ftáčnik považuje rekonštrukciu bývalej škôlky na Mlynarovičovej ulici na sociálne zariadenie.

(tasr)

Páčil sa vám článok?