Dúbravka plánuje zrušiť niektoré detské ihriská

9.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Dúbravka plánuje zrušiť 32 detských ihrísk. V súčasnosti zabezpečuje údržbu 54 ihrísk na verejných priestranstvách a desiatich ihrísk v materských školách.

Redukcia sa však v žiadnom prípade nedotkne ihrísk, ktoré sa nachádzajú v areáloch materských škôl. Dôvodom navrhovaných zmien je nedostatočná kvalita existujúcich ihrísk, nespĺňanie hygienických požiadaviek a platných noriem pieskovísk, hracích komponentov či plôch na športovanie a ich nevyhovujúci stav. Oddelenie životného prostredia a poľnohospodárstva preto vypracovalo návrh na zrušenie 32 detských ihrísk. "Nepôjde však o úplné rušenie ihrísk, iba o ich čiastočné zatrávnenie," povedala hovorkyňa Dúbravky Lucia Balajová.

Konkrétnymi ihriskami, ktoré by sa mali dostať do "útlmového režimu", by sa mali zaoberať dúbravskí poslanci na utorkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva, materiál prešiel iba miestnou radou. Podľa návrhu by sa malo v roku 2008 začať zároveň s revitalizáciou ponechaných ihrísk. Prioritou budú ihriská v materských školách, na ich úpravu sa predbežne počíta so sumou približne 647-tisíc korún. Celkovo sa na revitalizáciu ihrísk na budúci rok uvažuje s čiastkou okolo 766-tisíc korún.

Podľa dôvodovej správy si zatrávnenie 32 ihrísk vyžiada takmer 467-tisíc korún. V prípade, že by sa mestská časť rozhodla tieto ihriská zrevitalizovať, musela by zo svojho rozpočtu vyčleniť takmer 904-tisíc korún. Peniaze, ktoré Dúbravka ušetrí pri plánovaných opatreniach v prvom roku, by mali dosiahnuť viac ako 437-tisíc korún, suma by sa pritom mohla v ďalších rokoch zvyšovať. Ušetrené financie by mohla mestská časť použiť pri revitalizácii ostatných detských ihrísk a pieskovísk počas najbližších troch rokov.

(sita)
Páčil sa vám článok?