Staré Mesto má vyšší rating

10.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť CRA Rating Agency, ako jediná afilácia najstaršej ratingovej agentúry MOODY´S Investors Service v strednej Európe, v uplynulých týždňoch hodnotila mestskú časť Bratislava - Staré Mesto.

Udelila jej dlhodobý medzinárodný CRA Rating na úrovni Baa-, čo je hodnotenie v rámci investičného pásma, a dlhodobý lokálny rating skA+, čo ju radí medzi kvalitné subjekty s nadpriemernou schopnosťou splácať svoje záväzky. Posledným hodnotením je krátkodobý rating skP-1, čo je najvyššie možné hodnotenie schopnosti splatiť svoje krátkodobé záväzky včas a v plnej miere.

Mestská časť doteraz hospodárila len s vlastnými prostriedkami a s príspevkami od sponzorov. V budúcnosti sa však príjmy mestskej časti obmedzia a tak aj Staré Mesto bude odkázané siahnuť po cudzích zdrojoch.

„Vypracovaním ratingovej analýzy sme získali objektívnu a nezávislú analýzu posudzujúcu schopnosť a ochotu splácať záväzky. Dosiahnuté ohodnotenie nám takmer určite pomôžu ľahšie získať prostriedky z eurofondov, ako aj bankové úvery, a to za podstatne výhodnejších podmienok," uviedol starosta Starého Mesta Peter Čiernik.

(plp)

Páčil sa vám článok?