Ružinovských poslancov nechceli pustiť do sály

31.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zamknutá rokovacia sála čakala na poslancov, ktorí prišli včera popoludní na pôvodne ohlásené rokovanie miestneho zastupiteľstva mestskej časti Ružinov. Pôvodne schválený termín zasadnutia preložil starosta Slavomír Drozd na 6. novembra kvôli pracovnej zaneprázdnenosti.

Poslanci sa s odkladom zasadania nevedeli zmieriť a po dohode troch okresných politických strán, zastúpených v ružinovskom parlamente, prišli na včerajšie rokovanie. Za neprítomného starostu prevzal v rámci delegovaných právomocí kompetencie jeho zástupca Dušan Pekár (KDH). Po určitých prieťahoch, keďže aj zamestnanci organizačného oddelenia Miestneho úradu mali údajne dovolenky, a po oznámení, že nejde o rokovanie zastupiteľstva, ale o pracovné stretnutie poslancov, im dvere sály zriadenec odomkol.

Dušan Pekár uviedol, že nechápe podráždené reakcie starostu, keďže na rokovaní sa dohodli poslanci z SDKÚ-DS, KDH, Smer-SD a ĽS-HZDS, ktoré majú zastúpenie v ružinovskom miestnom sneme.

Potvrdil, že ide o rokovanie poslancov k prioritám rozvoja Ružinova v rokoch 2008 až 2010, nie o zasadanie zastupiteľstva. Priority Ružinova boli vypracované už v apríli 2007 a doteraz neboli v zastupiteľstve prerokované.

Predseda najsilnejšieho ružinovského poslaneckého klubu SDKÚ-DS Valentín Mikuš označil obštrukcie k stretnutiu poslancov za nehoráznosť. Podčiarkol, že Ružinov potrebuje riešiť vážne rozvojové zámery a ich odkladanie len sťažuje situáciu všetkým Ružinovčanom.

Na programe najbližšieho novembrového zasadnutia zastupiteľstva bude predovšetkým rozpočet mestskej časti. Ten na predošlom rokovaní zmietli zo stola poslanci z klubov SDKÚ-DS a KDH.

Od komunálnych volieb vládne napätie medzi starostom Drozdom, zvoleným za koalíciu Smer-SD, ĽS-HZDS, SF a SZ, a medzi poslancami za SDKÚ-DS a KDH, ktorí majú v miestnom zastupiteľstve rozhodujúcu väčšinu.

(tasr)
Páčil sa vám článok?