Petržalského starostu navštívilo 13 občanov

28.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Starostu bratislavskej miestnej časti Petržalka Milana Ftáčnika počas štvrtkového Dňa otvorených dverí miestneho úradu navštívilo 13 Petržalčanov. Občania najviac kritizovali nedodržiavanie čistoty v mestskej časti a hromadiaci sa neporiadok v okolí kontajnerových stojísk.

Starosta občanov informoval o opatreniach, ktoré prijal miestny úrad v spolupráci so spoločnosťou OLO, a. s. s cieľom zlepšiť čistotu v Petržalke, napríklad o novom harmonograme rozvozu veľkokapacitných kontajnerov či dočisťovaní stojísk. Poslanci zvýšili rozpočet oddelenia životného prostredia o 500-tisíc korún, ktoré sú účelovo viazané práve na aktivity spojené s udržiavaním čistoty v Petržalke.

"Starosta pripravuje na 8. októbra stretnutie so správcami domov a bytov. Hlavným bodom stretnutia bude definovanie zodpovednosti za udržiavanie čistoty a poriadku v okolí stojísk," uviedol tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

Občania sa tiež zaujímali o postoj miestnej samosprávy k urbanistickej štúdii Petržalka City a k plánovaným stavebným iniciatívam na území mestskej časti. Ftáčnik ich ubezpečil, že miestny úrad má záujem aktívne vstupovať do procesu rozhodovania o investičných projektoch a obhajovať v nich verejný záujem. Ako príklad pritom uviedol stanovisko zastupiteľstva k štúdii Petržalka City, v ktorom samospráva zohľadnila väčšinu relevantných pripomienok od občanov.

Taktiež potvrdil, že v záujme regulovania rozsahu stavebných prác v danej lokalite pristúpi miestny úrad k vyhotoveniu zonálneho plán. Zonálny plán je totiž jediným účinným nástrojom, ktorým môže samospráva regulovať urbanizáciu a stavebný "boom" v Petržalke.

Dvaja Petržalčania sa pýtali aj na koncepciu riešenia statickej dopravy. Miestni poslanci by sa týmto problémom mali zaoberať na jednom z jesenných zastupiteľstiev. Okrem toho plánuje starosta Ftáčnik na budúci rok verejnú diskusiu o probléme parkovania v Petržalke.

(sita)
Páčil sa vám článok?