Mesto Bratislava sa s nemocnicou súdi o pozemky

1.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava sa od roku 1996 stále súdi o pozemky v Ružinove s Fakultnou nemocnicou s poliklinikou Bratislava. Na jednom z pozemkov stavia Ružinovský športový klub novú tréningovú halu pre zimné športy. Trvanie sporu potvrdila Mária Račková z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.

Pozemok podľa katastra nehnuteľností patrí Fakultnej nemocnice, tvrdí jej hovorkyňa Rút Geržová. Mestská časť Ružinov sa vyjadrila, že stavbu haly nie je možné skolaudovať, lebo nemá k pozemku, na ktorom hala stojí, vlastnícky ani nájomný vzťah. Bývalý starosta Ružinova Pavol Kubovič však vydal na výstavbu haly stavebné povolenie. Stavať sa začalo v apríli 2006, v uplynulom funkčnom období samosprávy.

Vzťah k pozemku, na ktorom je hala, riešilo mesto so stavebníkom haly zmluvou z marca 2006. Pri podpise zmluvy sa v tom čase vychádzalo z uznesenia bratislavského mestského zastupiteľstva z októbra 2005. "Išlo o uzatvorenie súdneho zmieru s Fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Ružinove ohľadom rozdelenia pozemkov, ktoré sa nachádzajú pod nemocnicou a v jej okolí," uviedla Račková.

Mesto Bratislava podalo v roku 1996 žalobu na Okresný súd Bratislava II, ktorej podstatou bol návrh na určenie vlastníctva pozemkov v Ružinove. Okresný súd vyhovel mestu v roku 1999, ale odporca sa odvolal na krajský súd. Ten v roku 2000 vrátil prípad Okresnému súdu Bratislava II na došetrenie.

Halu v rámci prvej etapy modernizácie Zimného štadiónu Vladimíra Dzurillu v Ružinove postavila firma Metrostav, a.s. Hala je pripravená na odovzdanie a kolaudáciu. Termín kolaudácie určí investor, teda mestská časť Ružinov, konštatovala hovorkyňa Metrostavu Emília Paldiová. Ako povedala, mestská časť požiadala o zmenu stavby pred jej dokončením, pričom zmena sa týka doriešenia celého komplexu ružinovskej hokejovej arény.

(tasr)

Páčil sa vám článok?