ADVENTNÝ ROZHOVOR č.9: Moderátor Richard Vrablec sa snaží, aby boli jeho Vianoce naozaj sviatkami pokoja...

9.12.2020
Vrablec, Ady Hajdu, Anna Ghannamová, Gitana, Nora Krchňáková, Juraj Bača, Kariny Haydu, Marek Majesky

Zdroj: BKIS

Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sa známy bratislavský moderátor Richard Vrablec na Mikuláša prezliekol do kostýmu, aký je charakteristický pre Santa Clausa a vybral sa rozdávať radosť ľudom, teda najmä deťom v domácnostiach, na námestiach či v nákupných centrách. Vianočné sviatky však až tak intenzívne prežívať nebude...

Spomeniete si na svoje prvé Vianoce v detstve, teda aspoň, kde ste ich prežívali a s kým?

Moje najkrajšie Vianoce boli s babkou, maminou a otcom. Babička zomrela, otec tiež a zostala mi iba mamina. Deti nemám a tak už pre mňa Vianoce to čaro nemajú. Jediné z čoho sa teším je, že ešte stále mám mamu, s ktorou môžem zdieľať spoločné spomienky.

Deti vnímajú sviatky predovšetkým cez darčeky - dostali ste aj Vy taký, na ktorý ste dodnes nezabudli - buď vás veľmi potešil alebo ste po ňom túžili? 

Áno spomínam si, bol to walkman. Krásny červený walkman na kazety. Na ten nikdy nezabudnem. 

Zdroj: Archív R.V.

Čo pre vás znamenajú Vianoce dnes - ako ich vnímate a kde a s kým ich budete tráviť tento rok?

V súčasnosti Vianoce už neprežívam ako v minulosti. Budem v Bratislave s maminou. Odpojím sa od sociálnych sietí a budem si užívať blízkosť človeka, ktorého si na tomto svete najviac vážim, teda moju mamu. Pôjdem do prírody a zvyšok času strávim s knihami.

Ktoré predvianočné tradície neodmysliteľne patria aj do vašej rodiny?

Nemám žiadne vianočné tradície. Na Štedrý deň idem na cintorín zapáliť sviečky, dám si kapríka, trochu zemiakového šalátu, rybaciu polievku a oplátku s medom. Nechodievam na vianočne trhy, nechodím na sviatky nikam mimo Bratislavy, iba ak na prechádzky do mestského lesoparku.

Ako vyzerá vaše štedrovečerné a vianočné menu - čo na stole nesmie chýbať? Pomáhate aj vy v kuchyni pri príprave nejakých sviatočných jedál či nápojov?

Nie, nepomáham. Neviem variť. Naše štedrovečerné menu tvorí oplátka s medom, po nej si dáme s mamou trošku rybacej polievky, ako hlavné jedlo je spomínaný vyprážaný kapor s majonézovým šalátom a ako nápoj mi úplne postačí čistá voda.

Vianočný stromček mávate živý alebo umelý? Kedy ho zdobíte a dokedy si ho nechávate?

Máme malý, približne 50 cm vysoký a umelý vianočný stromček. Ale napríklad na dvere si veniec nedávame.

Zdroj: Archív R.V.

​Pred niekoľkými dňami robil Richard Vrablec Mikuláša v nákupnom centre...

Aké vianočné pesničky patria medzi Vaše obľúbené a ktorú by by ste odporučili vypočuť si na Štedrý večer čitateľom Bratislavských novín? 

Vianočné pesničky moc nepočúvam. Vôbec nepočúvam rádio. Mám rád ticho. Jednu vec však urobím - pozriem si vianočný koncert Karla Gotta. Bol neprekonateľným spevákom a mal veľa pekných piesní, ktoré si ľudia na Vianoce radi pripomínajú.

Dokonca Gott prekvapil aj tento rok novou spoločnou vianočnou skladbou s hudobnou skupinou Kryštof, ktorú stihol ešte nahrať ešte predtým, než nás opustil.   

(ars)

ADVENTNÝ ROZHOVOR č.8: Herečka Lucia Siposová účinkuje vo vianočnom klipe, aký by mal úspech aj v Moulin Rouge

V roku 1980 sa v Bratislave narodila budúca herečka Lucia Siposová, ktorá pochádza z hudobníckej rodiny a netají sa tým, že jej umeleckým vzorom je speváčka Madonna. Presne v týchto intenciách sa odohráva aj najnovší videoklip Red Cat Cabaret Clubu, v ktorom je hlavnou sólistkou práve Lucia, ktorá nám pri tejto príležitosti povedala aj o svojom vzťahu k oslave Ježiškovho narodenia.

Páčil sa vám článok?