ROZHOVOR - Spevák Martin Madej: Pri Fragile som sa ocitol v správnom čase

6.4.2019
Martin madej: občas by som bol najradšej stolárom - Acr5851989174016-289685
Páčil sa vám článok?

Populárna vokálna skupina Fragile opäť vyráža na celoslovenské turné, v ktorom nevynechá ani Bratislavu. My sme pri tejto príležitosti vyspovedali jej člena - herca a speváka Martina Madeja.

Vaša nová šnúra koncertov sa volá Narcis Tour. Prečo Narcis?
Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že je to kvôli nejakému z našich členov, je to z oveľa ušľachtilejšieho dôvodu. Toto každoročné turné vzniklo v spolupráci s Ligou proti rakovine, ktorú už niekoľko rokov podporujeme výťažkom z predaja lístkov na tomto turné a snažíme sa tým podporiť toto združenie nielen v Deň narcisov.

Prečo finančne podporujete Ligu proti rakovine?
Myslím, že ešte stále je rakovina ochorenie, s ktorým má, žiaľ, každý z nás, či už priame, alebo nepriame skúsenosti. Stále spôsobuje veľa žiaľu a ľudia, ktorí proti nej bojujú potrebujú stále veľa podpory a nielen finančnej.

Ako dlho ste v skupine Fragile a ako ste sa do skupiny dostali?
S Fragile sme sa na pódiu stretli počas jedného galavečera práve v období, keď hľadali ďalšieho speváka do svojich radov a zrejme som bol v správny čas na správnom mieste alebo som sa im proste zapáčil.

Boli ste aj predtým, kým ste neboli vo Fragile, ich fanúšikom?
Áno, Fragile som vnímal ,už veľmi dlho predtým, ako som sa stal ich súčasťou, ako úžasné spojenie známych osobností, ktoré spolu z lásky k hudbe vytvorili niečo, čo tu dovtedy nemalo obdobu.

Rozumiete si v skupine?
Myslím, že v skupine je to ako v živote. Aj tu sú vrcholy a pády. Sú ľudia, s ktorými si rozumieme veľmi, a s ktorými tak normálne.

Čítala som, že ste získali titul Bc. na VŠMÚ, kde ste študovali herectvo a do dnešného dňa ste si ho nezobrali a mal by byť na štúdijnom oddelení. Prečo? Nemáte rád tituly?
Myslím si, že hlavná idea školstva by malo byť získanie vedomostí a skúseností, nie diplomy či známky. Známka a titul pre mňa dnes vypovedá skôr o tom, že sa niekto úspešne nabiflil na skúšku a nie o tom, či niekto danému odboru naozaj rozumie.

Boli ste detskou hviezdou, keď ste spievali v projekte Petra Nagya. Rád spomínate na toto obdobie, či naopak vám sláva zobrala detstvo?
Mal som veľmi pekné klasické detstvo s kamarátmi, futbalom na školskom dvore, rozbitými kolenami a moja kariéra bola skôr taká pridaná hodnota a príprava na dospelosť. Som za ňu veľmi vďačný.

Účinkujete v muzikáloch na Novej scéne. Napĺňa vás táto práca?
Divadlu sa už venujem veľmi málo, lebo ma napĺňa skôr samotný spev a tiež je dnes veľmi náročné sa dôstojne uživiť len divadlom.

Viete si predstaviť, že by ste robili niečo iné?
Viem si predstaviť mnoho povolaní, ktoré by sa mi páčili, ale niekto múdry raz povedal, že človek by mal robiť to, čo mu ide. Tak by som asi nemenil.

Aké sú vaše sny do budúcnosti?
Momentálne mám 9-mesačného syna, takže moje sny sa zúžili na to, aby som ho vychoval v zdraví. Aj tom mentálnom.

Zhovárala sa Lenka Bollardtová

Páčil sa vám článok?