Z podsvetia 16/2007

24.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA TRNAVSKOM MÝTE v podchode neznámy páchateľ lúpežne prepadol 39-ročnú Bratislavčanku. Fyzicky ju napadol a vytrhol jej igelitovú tašku, v ktorej bolo viac ako 130-tisíc korún a ušiel hore schodmi. Obeť zranenia neutrpela.

NA ČESKEJ ULICI v kontajneri našiel novorodenca 60-ročný Bratislavčan, ktorý si všimol aj ženu s krvavými fľakmi na oblečení, ktorá zrejme dieťa porodila na ulici. Ďalší náhodne okoloidúci muž odviezol autom dieťa do neďalekej nemocnice. Policajné hliadky pri prehľadávaní okolitých ulíc našli túto ženu, záchranári ju previezli do nemocnice. Ide o 18-ročnú ženu z Trnavy. Vyšetrovateľ ju obvinil zo zločinu pokusu vraždy, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov nepodmienečne.

 NA KRIŽOVATKE ULÍC METODOVA - CYRILOVA sa obeťou lúpežného prepadnutia stal 14-ročný mladík z Bratislavy. Pristúpil k nemu neznámy muž, ktorý pod hrozbou použitia násilia od neho žiadal mobil. Mladík mu ho v obave o život vydal a páchateľ následne z miesta ušiel na neznáme miesto. I keď mladík prišiel o mobil v hodnote asi 5000 korún, zranenia, našťastie, neutrpel.

VO VLČOM HRDLE v záhradkárskej osade prinútil vo vozidle 50-ročný Jozef 24-ročnú ženu k súloži. Muž sa najskôr s ňou na styku dohodol, no potom medzi nimi došlo k hádke. Jozef následne pod hrozbou fyzickej ujmy ženu k súloži donútil a prikázal jej, aby mu vrátila peniaze. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu znásilnenia v súbehu s trestným činom lúpeže. Jozefovi teraz za skutok hrozí najmenej päťročné väzenie.

NA MIEROVEJ ULICI prepadla štvorica mladíkov 21-ročného muža z Rače. Polícii sa troch zo štyroch lúpežníkov v krátkom čase zadržať. Vyšetrovateľ obvinil troch Bratislavčanov - 16-ročného Štefana D., 14-ročného Tomáša D. a 16-ročného Mareka O. a v neprítomnosti aj rovnako starého Michala M. zo Senca z trestného činu lúpeže. Odreniny v oblasti ľavej lopatky a mierne zranenie nôh, ktoré prepadnutý muž utrpel, si, našťastie, nevyžiadali práceneschopnosť.

 NA HODONÍNSKEJ ULICI policajná hliadka kontrolovala posádku vozidla Opel Omega. Pri kontrole zistili, že vodič má od februára tohto roku uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá 12 mesiacov. Za nerešpektovanie rozhodnutia vzniesol vyšetrovateľ voči Františkovi P. obvinenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, stíhaný je na slobode. Pokiaľ ide o jeho spolujazdca, polícia lustráciou zistila, že Okresný súd v Dunajskej Strede vydal na neho príkaz na zatknutie. 25-ročného Petra S. eskortovali k sudcovi do Dunajskej Stredy.

(ver)

Páčil sa vám článok?