Na Krčacoch pri policajnej razii našli bezdomovcov

20.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Cez víkend urobili mestskí a štátni policajti raziu v chatovej oblasti na Dolných a Horných Krčacoch, kde bezdomovci protizákonne okupujú záhradné chatky.

Policajný zásah prišiel bezprostredne po tom, ako sme o tomto probléme písali v predchádzajúcom vydaní Bratislavských novín.

Viacerí majitelia záhrad a pozemkov sa totiž už mesiace sťažovali nato, že neznámi vandali, pravdepodobne bezdomovci, im vykrádajú a devastujú chatky a nelegálne v nich prespávajú. Sami vraj majú strach bezpečne sa pohybovať na tomto území.

Hovorca mestskej polície Peter Pleva nás informoval, že polícia urobila záťah v nedeľu ráno nielen v chatovej oblasti Dolné Krčace v Dúbravke, ale aj v priestoroch za areálom Slovenskej televízie, kde sú opustené drevené nepoužívané búdy a aj pri Technickom skle v Dúbravke. Polícia podľa neho na Krčacoch v polorozpadnutých búdach narazila na dvoch mužov, ktorí sa práve vrátili z väzenia a na jednu 43-ročnú ženu z  Pukanca, ktorá 8. februára porodila na Kramároch a potom sa vrátila späť do jednej z chatiek. Dieťa podľa P. Plevu zostalo v nemocnici. Policajti objavili aj niekoľko bezdomovcov, ktorí tvrdili, že majitelia chatiek im ich prenajali, aby ich chránili pred vlamačmi. Všetkých vyzvali, aby čo najrýchlejšie chatky opustili.

P. Pleva ďalej informoval, že mestskí policajti boli zo stanice Dúbravka a na mieste boli aj ich psovodi. Bezdomovcom ponúkli pobyt v nízkoprahovom centre pre bezdomovcov na Ivánskej ceste, čo ale podľa neho odmietli s tým, že na tento spôsob života si už zvykli a nechcú ho meniť.

Z opustených drevených búd za areálom STV v Mlynskej doline predviedli na vypočutie na obvodné policajné oddelenie jedného muža a pri Technickom skle „to bolo v poriadku.“, dodal P. Pleva.

O tom, že v oblasti Dolné a Horné Krčace sa naozaj grupujú rôzne živly, svedčí aj informácia z Krajského riaditeľstva policajného zboru, podľa ktorej bol 14. januára v oblasti Horné Krčace napadnutý 35-ročný muž, ktorý sa v tom čase zdržiaval v chatke bez popisného čísla. Páchateľ ho napadol sekerou a zranil mu hlavu a hrudník. Napadnutého previezli do nemocnice. Podľa polície sa útočníka krátko po čine podarilo útočníka zadržať a vyšetrovateľ ho obvinil z ublíženia na zdraví.

Víkendová policajná razia na Dolných a Horných Krčacoch bola tento rok už deviata v poradí, mestskí a štátni policajti chcú problém týmto spôsobom riešiť aj v budúcnosti.

(rob)

Páčil sa vám článok?