Urobí niekto pri Funuse poriadok?

13.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hostinec ľudovo prezývaný Funus na rázcestí ulíc Prokopa Veľkého a Nekrasovovej je akousi chrastou v malebnom prostredí Horského parku. Kedysi populárna krčma dnes trpí najmä vďaka výtržníkom, ktorí sa v nej schádzajú.

S príchodom večera začnú popíjať, vykrikovať a vyvolávať hádky. Nie je nič nezvyčajné, keď lietajú fľaše od piva. Na cestu, do okien susedných domov i do kostola, ktorý stojí oproti. Obyvatelia majú strach o seba a svoje deti, o okolie kostola, ktoré nespratníci pomaly devastujú, ale aj o prírodu, do ktorej si Bratislavčania chodia oddýchnuť.

Len niekoľko metrov od hostinca je lourdská jaskyňa s Pannou Máriou Snežnou, ktorú dala postaviť grófka Helena Szaparyová z vďaky za záchranu rodiny pred morovou epidémiou. Veriaci z celej Bratislavy tu v tichosti, v modlitbe zverujú Bohu svoje radosti a starosti a prosia o pomoc.

Ľudia bývajúci v blízkosti Funusu sa so žiadosťou o pomoc obrátili aj na mestskú políciu. Ako nám potvrdili jej zástupcovia, o výtržníctvach vedia, a preto posilnili hliadky v tejto časti Horského parku. Keďže na dobrej povesti hostinca by malo záležať najmä jeho majiteľovi, pokúšali sme sa s ním spojiť a požiadať o vyjadrenie. Napriek našej snahe sa nám ho nepodarilo vypátrať. Preto ho aj touto cestou vyzývame, aby prispel k náprave tohto stavu.

Katarína Šterbová

Páčil sa vám článok?