Správy z podsvetia 22/1999

8.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA ŠANCOVEJ ULICI zadržala policajná hliadka 26-ročného Bratislavčana. Ten sa na schodišti policajného oddelenia pokúsil nenápadne odhodiť igelitové vrecko so 160 skladačkami heroínovej zmesi. Bolo jej necelých 12 gramov. Vyšetrovateľ podal návrh na jeho vzatie do väzby.

NA NÁMESTÍ 1. MÁJA sa do kancelárie firmy Martiny vlámal páchateľ, ktorý vytrhol ochrannú mrežu a cez okno sa dostal dnu. V kancelárii vypáčil ohňovzdornú skriňu, z ktorej ukradol 300 000 Sk, 2200 USD, 1500 DEM, 5000 Kč a 6000 CHF. Okrem toho zmizol osobný počítač, rádiomagnetofón, fax a ďalšie veci. Majiteľ, 54-ročný Bratislavčan, konštatoval celkovú škodu za 500 000 Sk.

NA PALISÁDACH vo vchode jedného z domov prepadli 22-ročnú poštovú doručovateľku. Lupič ju omráčil slzným plynom a strhol je brašňu, v ktorej mala hotovosť 56 213 Sk a poštové zásielky.

NA ALSTROVEJ ULICI zavraždil piatimi ranami kuchynským nožom do hrudníka a do brucha zatiaľ neznámy páchateľ 26-ročného Petra M. Krvácajúceho muža našiel na ulici vodič autobusu MHD. Zranený zomrel hodinu po prevoze do nemocnice. Podľa policajných zdrojov išlo o súkromného podnikateľa, ktorý spolu s otcom vlastnil predajňu Farby - Laky na Alstrovej ulici, kde sa stala vražda. Vražedným nástrojom bol kuchynský nôž, ktorý našli na mieste činu.

NA MLYNSKÝCH NIVÁCH v budove Bytového podniku majiteľ istej bratislavskej realitnej kancelárie Ing. František M. prevzal od konateľky istej spoločnosti 130 tisíc korún, ktoré od nej žiadal pod zámienkou, že ich potrebuje na úplatky pre pracovníkov Bytového podniku a Miestneho úradu v Ružinove, ktorí mali rozhodnúť o prevode istej obecnej nehnuteľnosti. Vzápätí 10 tisíc Sk odovzdal JUDr. Ľubomírovi V., vedúcemu jedného z odborov Bytového podniku. Polícia však skutok odhalila a Ing. Františka M. a JUDr. Ľubomíra V. umiestnila do cely predbežného zaistenia. Vyšetrovateľ oboch obvinil z trestného činu prijímania úplatku a inej nenáležitej výhody a Ing. Františka M. aj z trestného činu podplácania.

NA BAJKALSKEJ ULICI zasahovala na základe oznámenia na linku 158 policajná hliadka v objekte Slovenských elektrární. Oznamovateľ uviedol, že vo vnútri spozoroval blikajúce svetlá. Policajti zaistili únikové cesty a preverili objekt zvnútra. V dielni bolo niekoľko osôb, ktoré na dvore zadržali. Vlamači - piati Bratislavčania vo veku 19 až 24 rokov, mali záujem o káble, ktoré chceli výhodne speňažiť.

NA TELOCVIČNEJ ULICI za Športhotelom Rapid našli mŕtveho muža vo veku 45 - 50 rokov. Podľa obhliadajúcej lekárky zomrel na zastavenie srdca, ktoré nastalo v dôsledku podchladenia.

NA MLYNSKÝCH NIVÁCH vykradli sklad firmy Nibaco. Páchateľ vybral okno na streche. Vnútri vylomil dvere na kancelárii a vzal z nej počítače a bielu techniku i ohňovzdornú skriňu, v ktorej bolo 30 000 Sk. Ukradnuté veci si odviezol na firemnom Opli Combo. Výška škody presahuje pol milióna korún.

PRI BIELOM KRÍŽI sa obeťou dosiaľ neznámeho lupiča stala 76-ročná Bratislavčanka. Páchateľ ju zhodil na zem a ukradol jej kabelku, v ktorej mala tisíc korún a osobné doklady. Útok prežila bez ujmy na zdraví.

(bel)

Páčil sa vám článok?