Správy z podsvetia 21/1999

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA ŠANCOVEJ ULICI zasahovali policajti po tom, čo ich zavolala obyvateľka jedného z bytov s tým, že vnuk podal jej 11-ročnej vnučke väčšie množstvo Rohypnolu. Susedom, ktorí sa záležitosťou začali zaoberať, sa vyhrážal kuchynským nožom. Polícia muža zadržala a dievča previezli do nemocnice.

NA ULICI ZÁMOCKÉ SCHODY bol postrelený 35-ročný muž. Keď vystúpil aj so svojou priateľkou z auta, z blízkych kríkov vyskočila tmavá postava s kuklou na hlave a na dvojicu namierila dve pištole. Keď muž, ktorému lupič prikázal vydať peňaženku, na chvíľu zaváhal, ozval sa výstrel. Strela zasiahla muža do nohy. Zranený potom vydal lupičovi peňaženku, v ktorej bolo asi 3000 korún a strelec zmizol v kríkoch. Šokovanému páru sa podarilo nasadnúť do auta a na Židovskej ulici narazili na policajnú motohliadku. Postreleného muža okamžite previezli do nemocnice, kde sa podrobil chirurgickému zákroku. Podľa lekára utrpel čistý priestrel ľavej nohy a pravdepodobne bude niekoľko dní hospitalizovaný. Miesto zabezpečila polícia, pričom použila aj služobného psa. Po páchateľovi sa pátra.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ na zastávke električiek traja neznámi páchatelia fyzicky napadli 20-ročného Jozefa P. Pretože bol Róm, udierali ho päsťami do tváre, po čom napadnutý spadol na zem, kde ho útočníci kopali do hlavy a do ostatných častí tela. Napadnutému spôsobili otras mozgu, tržnú ranu na dolnej pere, pomliaždeninu a opuch jamrovej kosti. Polícia zistila, že útočníkmi boli Ján M. (narodený v roku 1983), Michal K. (1983) a Andrej Š (1983), ktorí sa hlásia k hnutiu skinheads. Sú obvinení z trestného činu výtržníctva a ublíženia na zdraví s rasovým motívom. Bol spracovaný návrh na ich vzatie do väzby.

NA RADLINSKÉHO ULICI v objekte firmy C.S.K. Trend dvaja neznámi páchatelia prepadli 67-ročného pracovníka firmy. Obaja ho udierali kameňmi do hlavy a vyhrážali sa mu, že ho zabijú, ak im nedá peniaze. Postihnutý im odovzdal približne 26 tisíc korún. Polícii z okresu Bratislava 1 sa podarilo prípad objasniť a páchateľov zadržať. Ide o 22-ročného Radoslava F. a 19-ročného Juraja V., ktorých vzali do cely predbežného zadržania. Sú obvinení z trestného činu lúpeže.

NA NÁMESTÍ 1. MÁJA sa neznámy páchateľ vlámal do pokladne kina Tatra a z trezoru odniesol tržbu 9000 korún.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI dvaja neznámi páchatelia lúpežne prepadli v byte 23-ročnú ženu. Lúpežníci vykopli dvere a vnikli do bytu. Poškodenú fyzicky napadli a pod hrozbou použitia pištole jej ukradli 50 tisíc korún.

NA CESTE SMEROM K DEVÍNSKEMU JAZERU našli mŕtvolu muža. Na miesto bola vyslaná výjazdová skupina polície, ktorá vykonala obhliadku mŕtvoly. Súdny lekár nariadil pitvu na presné zistenie príčiny smrti. Muž bol asi 60-ročný, chudej postavy s čiernymi prešedivelými vlasmi a bradou. Prípadom sa zaoberá policajný vyšetrovateľ.

NA LOPENÍCKEJ ULICI neznámy páchateľ nezisteným spôsobom vnikol do rodinného domu. Ukradol nezabudovaný trezor, v ktorom bolo 600 tisíc korún, štyri vkladné knižky, pištoľ značky ČZ 83 kalibru 9 mm, revolver značky Colt 38 špeciál a 80 nábojov. Spôsobil tak 53-ročnému majiteľovi škodu 640 700 korún. Ukradnuté zbrane mal poškodený v legálnej držbe.

(bel)

Páčil sa vám článok?