Správy z podsvetia 20/1999

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA OBCHODNEJ ULICI si chcel odniesť bez zaplatenia 22-ročný Ján Š. z drogérie DM drogistický tovar v hodnote 1857 korún. Policajti ho zadržali a miesto tovaru získa záznam v trestnom registri.

PRED ŽELEZNIČNOU STANICOU Bratislava - Vinohrady zastavil policajtov 15-ročný Pezinčan a oznámil im, že ho prepadli dvaja mladíci a vzali mu dve zlaté retiazky s príveskom. Policajti podozrivých, ktorí sa snažili utiecť z miesta činu električkou, zadržali. Zastavili električku a zlodejov predviedli na policajné oddelenie v Gaštanovom hájiku, kde 16-ročného Igora K. z Gajar a rovnako starého Milana R. z Malaciek obvinil vyšetrovateľ z trestného činu lúpeže.

NA PARKOVISKU PRED REŠTAURÁCIOU KOLIBA EXPO neznámi páchatelia štyrmi výstrelmi zo samopalu zranili generálneho riaditeľa vydavateľstva týždenníka Markíza Ľubomíra Belfiho. Polícia po rozsiahlej pátracej akcii zadržala dvoch Rusov pochádzajúcich z Kaukazu, ktorých však po vypočutí prepustila.

NA KARLOVESKEJ CESTE vytiahol 29-ročný muž, ktorý sa chcel pomstiť, prívodnú hadičku od benzínovej nádrže manželkinej Škody 120 a do mláky vytečeného benzínu hodil ohorok z cigarety. Potom z miesta činu odišiel. Od horiacej škodovky sa zapálili 2 mazdy, 3 ďalšie škody, felícia, Lancia i obytný príves. Niektoré vyhoreli úplne, iné boli poškodené. Škoda sa odhaduje na približne pol milión akorún. Polícia ho zadržala a vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu poškodzovania cudzej veci.

NA MILETIČOVEJ ULICI mladý muž z krku istej dámy strhol retiazku a z miesta činu utiekol. Privolaná pohotovostná motorizovaná hliadka prepátrala okolie a podozrivého zadržala. Je ním 20-ročný Robert Z. z Bratislavy. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ.

NA MLYNSKÉ NIVY k benzínovému čerpadlu Slovnaft prišla policajná motohliadka po telefonáte na linku 158, že tu došlo k vlámaniu do motorového vozidla. Vďaka tejto informácii a rýchlemu zásahu policajtov bol páchateľ 24-ročný Milan H. z Dolných honov zadržaný priamo pri tom, ako vymontovával z vozidla Š120 autorádio.

NA BOROVICOVEJ ULICI bol na návšteve 29-ročný J. H., ktorý mal pištoľ. Keď si odskočil na WC a pištoľ odložil na stole, majiteľka bytu ju vzala do rúk a začala s ňou manipulovať. Keď to vracajúci sa mladík zbadal, chcel jej zbraň z rúk vziať, aby nedošlo k nešťastiu. Pritom však došlo k výstrelu a guľka prestrelila 39-ročnej domácej panej podbruško. Zo zranenia sa bude zotavovať asi dva týždne.

NA PEČNIANSKEJ ULICI v garážach našli zakrvaveného 44-ročného muža, ktorý mal strelnú ranu v oblasti spánku. Na mieste našli zbraň ČZ, ako i nábojnicu a projektil. Muža, ktorý sa zrejme pokúsil o samovraždu, s ťažkým zranením mozgu previezli do nemocnice na Kramároch.

NA ZNIEVSKEJ ULICI pozornosť policajnej hliadky upútal mladík s dámskou kabelkou. Pri kontrole vyšlo najavo, že 23-ročný Bratislavčan Miroslav B. ju odcudzil z neďaleko zaparkovanej škody Favorit. V kabelke mala jej 34-ročná majiteľka mobilný telefón a pas. Zlodeja si prevzala kriminálna polícia.

(bel)

Páčil sa vám článok?