Správy z podsvetia 19/1999

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA OBCHODNEJ ULICI sa do kancelárie Slovensko-amerického podnikateľského fondu bez použitia násilia dostal neznámy páchateľ. Ukradol odtiaľ ohňovzdornú príručnú pokladničku, v ktorej bola hotovosť 140 000 korún a stravné lístky za 50 000 korún.

NA ŽABOTOVEJ ULICI v bare Tunel pub 42-ročný Bratislavčan pri prechádzaní okolo stola nechtiac drgol do 24-ročného muža. Ten ho úderom päsťou do tváre zrazil na zem. Potom k nemu podišiel 26-ročný podnikateľ D. P. z Bratislavy, vytiahol pištoľ, ktorej pažbou ho udieral do hlavy a zároveň ho dokopal. Muž na následky brutálneho zaobchádzania o sedem dní zomrel. Polícia podnikateľa D. P. zaistila, vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu ublížení na zdraví a požiadal o jeho vzatie do väzby.

NA LETISKU M. R. ŠTEFÁNIKA cudzinecká polícia nepovolila vstup na územie Slovenska 34-ročnej občianke Číny Yan L. Hoci tvrdila, že prišla ako turistka, nevedela policajtom predložiť doklad o zaplatení služieb, pozvanie a ani povinných 15 UDS na deň pobytu. Na základe toho sa policajti rozhodli, že Číňanku vrátia v ten istý deň leteckou linkou späť do Moskvy. Po výzve, aby sa dobrovoľne vrátila, nerešpektovala pokyny policajtov a pracovníkov leteckej spoločnosti Aeroflot. Začala ich urážať a kapitán lietadla sa nakoniec rozhodol, že ju nevezme späť. Číňanku zadržali.

NA ULICI PLANÉT z telefónnej búdky telefonoval s tzv. večnou kartou 41-ročný Peter P. Skončil na policajnom oddelení.

NA OSTREDSKEJ ULICI pri základnej škole 23-ročný Roman H. prepadol 72-ročnú babičku. Snažil sa jej vytrhnúť kabelku a keď sa bránila, zvalil ju na zem a s krikom, že ju zabije sa mu podarilo kabelku vytrhnúť a utiecť. Policajti ho vypátrali, vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu lúpeže a podal návrh na jeho vzatie do väzby.

NA ROŽŇAVSKEJ ULICI pri obchodnom centre Shopping Park Soravia našli v kontajneri na odpadky mŕtvolu muža zanedbaného zovňajšku. Polícia zistila, že ide o 54-ročného Ukrajinca. Po prvotnej obhliadke tela vzniklo podozrenie z násilnej smrti, vzhľadom na to, že muž mal zlomenú spodinu lebečnú. Súdny lekár nariadil pitvu na zistenie presnej príčiny smrti.

NA TECHNICKEJ ULICI privolali policajtov do firmy NEPA. Oznámili im, že štyria mladíci ukradli z vrátnice hi-fi vežu. Policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky prepátrali okolie a podľa popisu na Vietnamskej ulici v aute Škoda Felicia zadržali všetkých štyroch zlodejov aj s vežou. Troch mužov z Bratislavy vo veku 21 až 29 rokov viedol 35-ročný Ľubomír V.

NA ULICI M. SCHNEIDERA-TRNAVSKÉHO pri biliardovom klube Terasa dvaja neznámi páchatelia prepadli 21-ročnú ženu z Malaciek vo chvíli, keď vynášala smeti. Jeden páchateľ ju zvalil na zem a namieril na ňu pištoľ, medzitým jej druhý dal na ruky putá, zaviazal oči a zapchal handrou ústa, aby nemohla kričať. Potom ju obrali o šperky a osobné doklady a vykradli pokladnicu biliard klubu. Celková škoda sa odhaduje na 20 tisíc korún. Dievčina neutrpela zranenie, ale zo šoku sa bude ešte dlho zotavovať.

NA BUDATÍNSKEJ ULICI neznámy muž prepadol ženu. Udrel ju do tváre a z prsta je stiahol prsteň. Privolaní policajti prepátrali okolie a zadržali 18-ročného Mária T.

(bel)

Páčil sa vám článok?