Správy z podsvetia 18/1999

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA DUNAJSKEJ ULICI na povale domu našli privolaní policajti mŕtvolu neznámeho muža. Museli však privolať požiarnikov, pretože muž bol obesený o trámy, ktoré už boli do značnej miery prehnité. U nebohého sa nenašli nijaké doklady. Súdny lekár nariadil pitvu.

NA KOLLÁROVOM NÁMESTÍ traja neznámi páchatelia lúpežne prepadli 34-ročného Bratislavčana. Jeden z nich poškodeného najprv fyzicky napadol a ďalší dvaja mu pod hrozbou násilia zobrali mobilný telefón Motorola a potraviny. Spôsobená škoda predstavuje 6000 korún.

NA NÁMESTÍ 1. MÁJA prepadli neznámi páchatelia dvoch Talianov. Ukradli im talianske líry, mobilný telefón a retiazky zo žltého kovu. Spôsobili im celkovú materiálnu škodu 56 200 korún.

NA HÁLKOVEJ ULICI upútala pozornosť policajnej hliadky výstredným spôsobom jazdy z jednej strany ulice na druhú staršia Škoda 105. Policajti po krátkom prenasledovaní škodovky za pomoci privolanej motorizovanej hliadky vozidlo zastavili na križovatke Račianskej a Smikovej ulice. Vozidlo riadil 40-ročný Bratislavčan, ktorý nemal pri sebe nijaké doklady. Zato uňho našli pohár so sušenou rastlinou, zrejme marihuanou a nastrihané cigaretové papieriky. Dychovou skúškou vodičovi, ktorý podľa vlastného vyjadrenia nikdy nevlastnil vodičský preukaz, namerali 3,38 promile alkoholu. Okrem toho sa policajtom priznal, že fajčí marihuanu, ktorú si kupuje na trhovisku na Miletičovej ulici.

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI pri pohostinstve U Justína prepadli dvaja páchatelia 34-ročnú ženu. Tá po napadnutí privolala policajné hliadky a spolu začali prehľadávať okolie. Pritom ich zastavil starší muž, ktorý im oznámil, že ho tiež okradli dve osoby. Podľa popisu osôb policajti neskôr zadržali štyroch občanov podozrivých z oboch krádeží.

NA MILETIČOVEJ ULICI našiel svoje ukradnuté auto značky Volkswagen Passat 43-ročný Bratislavčan. Aj keď na vozidle bolo namontované iné evidenčné číslo, auto si spoznal. Privolaná policajná hliadka zadržala a prdviedla muža, ktorý k autu prišiel a správal sa k nemu vlastnícky. Po vypočutí ho policajti prepustili, ale auto do vyriešenia prípadu zaistili.

NA VRAKUNSKEJ CESTE objavili pri kontrole policajti ďalšie auto, ktoré malo podobný osud. 19-ročný Karol K. tvrdil, že vozidlo Opel Kadett, na ktorom bolo namontované evidenčné číslo pridelené škodovke majiteľa z Veľkého Biela, kúpil pred tromi mesiacmi od  neznámeho muža. Na aute si však bude môcť zajazdiť, až keď sa prípad vyrieši.

NA REZEDOVEJ ULICI policajná hliadka zadržala 42-ročného muža, ktorý bil svoju vlastnú matku. Hliadka útočníka zadržala vo chvíli, keď sa pokúšal žene zapchať ústa handrou. Matka sa bude zo zranení po útoku liečiť asi týždeň, jej agresívneho syna po vypočutí prepustili.

NA TUPOLEVOVEJ ULICI 41-ročný, dvakrát súdne trestaný Bratislavčan fyzicky napadol 75-ročnú ženu a násilím jej z krku strhol retiazku. Skončil vo väzbe, poškodená utrpela zranenie s asi 10-dňovou práceneschopnosťou.

NA ROVNIANKOVEJ ULICI si 48-ročný Bratislavčan vyberal peniaze z bankomatu, keď k nemu pristúpil neznámy muž a žiadal od neho sto korún. Keď Bratislavčan odmietol, muž ho udrel päsťou do tváre a zobral si päťstokorunáčku, ktorá práve vyliezla z bankomatu.

(bel)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie