Správy z podsvetia 17/1999

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Z HLAVNEJ STANICE policajti predviedli na príslušný útvar 35-ročnú Rakúšanku. Pri osobnej prehliadke totiž u nej našli balíček s obsahom heroínovej zmesi s hmotnosťou 50 gramov so štvorpercentnou účinnou látkou, ktorý mala ukrytý na veľmi intímnom mieste. Po tomto náleze Viedenčanka skončila v cele predbežného zadržania a vyšetrovateľ spracoval návrh na jej vzatie do väzby.

NA MÝTNEJ ULICI sa vlámal do budovy firmy IMS - spoločný podnik, v ktorej sídli niekoľko ďalších firiem, neznámy páchateľ a odcudzil im slovenské koruny, valuty a gastrolístky v celkovej hodnote takmer 700 000 korún. Zlodej po lešení vyliezol na 3. poschodie, kde vylámal viaceré kancelárie. Vykradol priestory firiem aj na iných poschodiach, potom si otvoril balkónové dvere a po lešení ušiel z miesta činu.

POD MOSTOM SNP prepadli dvaja páchatelia 46-ročnú pani. Jeden z nich ju chytil pod krk a pýtal od nej prstene a retiazku. Keď mu ich odmietla dať, surovo ju zhodil na zem a vytrhol jej kabelku, v ktorej mala osobné veci.

NA HLAVNEJ STANICI sa 51-ročná Danka S. zarozprávala s kolegom a kabelke, ktorú nechala zavesená na zábradlí, nevenovala dostatočnú pozornosť. Neznámy páchateľ jej odtiaľ ukradol peňaženku, v ktorej mala 2700 korún, zlatý náramok s dvoma príveskami a osobné doklady.

NA PRÍSTAVNEJ ULICI zasahoval policajt proti 44-ročnému mužovi, ktorý vyčíňal v pohostinstve Neptún. Vyzval ho, aby sa upokojil, ale zúrivec potúžený alkoholom (v krvi mu zistili 1,6 promile) reagoval tak, že strážcu zákona chytil pod krk a snažil sa ho prehodiť cez zábradlie, pričom ho kopal a udieral päsťami. Po vytriezvení mu oznámili, že sa bude zodpovedať z útoku na verejného činiteľa. 38-ročný policajt utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť vyše jedného mesiaca.

NA SMOLENICKEJ ULICI ukradol neznámy páchateľ vozidlo značky Volkswagen Passat. Auto malo špeciálnu výbavu s počítačovou klimatizáciou, bezpečnostný ochranný systém a iné elektronické vymoženosti. Okrem toho v ňom bola povinná výbava, vysávač, audiokazety, mapy a iné veci, ktoré si majiteľ spolu s vozidlom ohodnotil na 1,7 milióna korún. Keďže  mal auto vybavené systémom LOJACK, polícia ho našla už na druhý deň zaparkované v garážovej kolónii v Zátiší.

NA PÁRIČKOVEJ ULICI policajti zadržali 28-ročného muža, ktorý svoje konflikty s bratom riešil tak, že surovo zbil päsťami po tvári jeho dvojročného syna. Dieťa musela sanitka odviezť do nemocnice na Kramáre a surovca predviedli na políciu.

NA KRIŽOVATKE TRNAVSKÁ - JÉGEHO došlo k dopravnej nehode medzi autami Škoda Felícia a Audi. Vodič Felície chcel z miesta nehody ujsť, v čom mu chcel vodič Audi zabrániť. Keď nepomohli slová, vodič Audi vytiahol legálne držanú zbraň a na Felíciu niekoľkokrát vystrelil. Vozidlo napriek tomu odišlo. Medzitým prišli policajti, ktorých zavolali občania cez linku 158. Na mieste nehody našli vodiča a ďalšie tri osoby, ktoré sa vzájomne napádali. Všetkých predviedli na políciu.

NA ULICI POD ROVNICAMI ukradol neznámy páchateľ modrý VW Passat v hodnote 900 tisíc korún. Auto je služobným vozidlom Ministerstva hospodárstva SR.

(his)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie