Správy z podsvetia 08/1999

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA JAKUBOVOM NÁMESTÍ v jednom z dvorov sa našla igelitová taška so zaujímavým obsahom - sedem pištolí zn. Browning s tlmičmi. Zbrane boli zaslané na expertízne skúmanie.

V KRÁĽOVSKOM ÚDOLÍ z parkoviska hotela Sorea ukradli tmavozelený Chrysler Voyager v hodnote 1,4 mil. Sk. Automobil patril českej firme Yama Moto z Prahy.

NA ROVNIANKOVEJ ULICI v jednom byte sa 41-ročný Bratislavčan pokúsil znásilniť 18-ročnú dcéru. Dievča ležalo v spálni na posteli, kde ju napadol, strhol z nej šaty a spodnú bielizeň, ohmatával ju a snažil sa jej roztiahnuť nohy, čo sa mu pre aktívny odpor dcéry nepodarilo. Dievča utrpelo ľahké zranenie, násilník sa zdržiava na neznámom mieste. Skutok oznámili až o niekoľko dní neskôr.

NA ŠUSTEKOVEJ ULICI neznámy páchateľ lúpežne prepadol 47-ročnú pracovníčku videopožičovne. Pod hrozbou použitia pištole jej ukradol 3 tisíc korún.

NA ROVNIANKOVEJ ULICI v predajni Sunix neznámy páchateľ prepadol 64-ročného majiteľa. Vyhrážajúc sa strelnou zbraňou pýtal peniaze, čo poškodený odmietol. Páchateľ sa v panike nakoniec uspokojil s vodovodnou batériou v hodnote 1700 Sk a z miesta činu ušiel.

NA ROMANOVEJ ULICI v predajni Zelená drogéria neznámy lupič priložil 19-ročnej predavačke na krk vreckový nožík a prinútil ju vydať mu štyritisíckorunovú tržbu.

NA BEŇADICKEJ ULICI pred bistrom U Mila dvaja neznámi lupiči prepadli 25-ročného majiteľa vo chvíli, keď odnášal do banky tržbu. Jeden z páchateľov ho spredu napadol, druhý mu na chrbát priložil pištoľ a prinútil ho vydať peňaženku so 118 000 Sk. Lupiči ušli na Škode Favorit.

NA SEBERÍNYHO ULICI poplašná signalizácia oznámila narušenie objektu Admirál. Vyslaná hliadka zistila, že v lokáli došlo k výtržnosti, ktorú vyvolal jeden z návštevníkov. Ten nemal pri sebe nijaké doklady. Predviedli ho na policajné oddelenie, kde vyšlo najavo, že ide o 26-ročného Bratislavčana, na ktorého vydali zatykač ešte v máji minulého roku.

NA AUTOBUSOVEJ STANICI MLYNSKÉ NIVY pri telefónnom automate zadržala policajná hliadka 40-ročného muža z Ostravy, ktorý sa telefonicky vyhrážal upálením. Svoj čin sa chystal uskutočniť na druhý deň pred budovou parlamentu. Dôvodom mali byť jeho osobné problémy a údajná neochota štátnych orgánov riešiť ich. Po vypočutí ho policajti previezli na odborné psychiatrické vyšetrenie, po ktorom ho umiestnili v záchytke. Po vytriezvení poputoval na ďalšie psychiatrické vyšetrenie.

NA SMOLENÍCKEJ ULICI neznámy páchateľ lúpežne prepadol 39-ročnú ženu. Ukradol jej kabelku, v ktorej mala 1000 Sk, kozmetiku a doklady, pričom jej spôsobil asi trojtisícovú škodu.

Z PARKOVISKA PRED ZOOLOGICKOU ZÁHRADOU V MLYNSKEJ DOLINE ukradli kamión s desiatimi tonami dámskych pančúch. Vozidlo Renault 310 T bielozelenej farby s prívesom má hodnotu 600 tisíc Sk a patrí slovinskej firme Gošniak in drugi.

V LOKALITE LIESKOVEC - GAJC došlo k požiaru poľovníckej chaty. Po obhliadke vysvitlo, že okenice chaty niekto polial horľavinou a zapálil. Požiar spôsobil tamojšiemu poľovníckemu združeniu 50-tisícovú škodu.

(his)

Páčil sa vám článok?