Vrah svojej učiteľky dostal šesť rokov

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Senát Krajského súdu v Bratislave v týchto dňoch uznal Bratislavčana Petra K. (nar. 1979) vinným z trestného činu vraždy a uložil mu trest odňatia slobody na šesť rokov nepodmienečne so zaradením do II. nápravno-výchovnej skupiny.

Peter K. podľa obžaloby 5. decembra 1997 v kabinete Strednej priemyselnej školy chemickej v Bratislave nožom dobodal svoju učiteľku nemčiny Tatianu K. a ukradol jej peniaze a predmety zo žltého kovu. Podľa jeho výpovede z prípravného konania sa pôvodne chcel učiteľky opýtať, o čom bude písomka z nemčiny.

Keď vstúpil do kabinetu a uvidel v jej rukách 1000-korunovú bankovku, vytrhol jej ju z ruky. Učiteľka začala kričať, vzápätí ju sotil tak, že padla na zem, a keď ďalej kričala, pohrozil jej, že ju znásilní. Keďže stále kričala, vzal zo stola nôž a 16-krát bodol učiteľku do krku, hlavy a hrudníka. Informáciu, že skutok spáchal on, poskytla polícii jeho sestra.

Peter K., ktorému v čase spáchania skutku do dovŕšenia plnoletosti chýbalo päť dní a pred súdom sa naňho prihliadalo ako na mladistvého, sa vzdal práva odvolať sa proti rozsudku. To isté urobil i prokurátor, takže rozsudok je právoplatný.

(his)

Páčil sa vám článok?