Správy z podsvetia 06/1999

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA ZÁHRADNÍCKEJ ULICI násilne vnikol do bytu 40-ročný Bratislavčan M. K. proti vôli majiteľa E. D. Privolaná policajná hliadka výtržníka zadržala.

NA PANENSKEJ ULICI zasahovala policajná hliadka v jednej z firiem po tom, čo na políciu zatelefonoval muž, ktorý uviedol, že ho vydierala dvojica neznámych osôb. Policajti na mieste zadržali 33-ročnú ženu a 22-ročného muža zo Šurian, ktorí mali pri sebe zmluvy na poskytnutie pôžičky vo výške 7000 a 70 000 korún, ako aj papier o „výkupnom“ vo výške 100 tisíc korún.

NA NÁMESTÍ SNP prišla do predajne mäsa po telefonickom oznámení na linku 158 policajná hliadka. V kancelárii našli zakrvaveného 33-ročného majiteľa predajne. Ten policajtom povedal, že vo vedľajšej reštaurácii ho pobodal jej majiteľ. V reštauračnom zariadení polícia zadržala 53-ročného muža, ktorý práve odstraňoval krvavé stopy vedúce k východu. Útočníka vypočuli a prípad je v štádiu preverovania.

NA RUŽINOSKEJ ULICI na parkovisku pred ružinovskou nemocnicou zaútočili neznámi páchatelia na 35-ročnú lekárku. Ohrozovali ju pištoľou a vyzvali ju, aby nastúpila do vlastného auta. Keď odmietla, ukradli jej 2000 korún a ušli.

NA HERLIANSKEJ ULICI pred budovou Tatra Banky prepadol zrejme dobre informovaný lupič 48-ročnú pracovníčku firmy Unipharma. Vo chvíli, keď vystúpila zo služobného auta, jej neznámy muž vytrhol z ruky igelitovú tašku s 420 tisícami korún a dal sa na útek. Iba vďaka pohotovému zásahu okoloidúcich, ktorým sa podarilo lupičovi tašku vziať, nevznikla firme ani jej pracovníčke nijaká škoda. Po neúspešnom páchateľovi pátra polícia.

NA KOPČIANSKEJ ULICI spred colného úradu ukradli nákladný automobil LIAZ v hodnote 1 milión korún. Na návese vozidla bol naložený fotografický materiál zn. Canon za 2,5 milióna korún. Auto patrilo českej firme.

NA GWERKOVEJ ULICI vykonali policajti domovú prehliadku v byte, kde žijú dve ženy vo veku 23 a 44 rokov. V byte našli 16 papierových skladačiek a tri igelitové vrecká s 23-percentným heroínom. Obe ženy sú vo vyšetrovacej väzbe.

NA BOTANICKEJ ULICI pri odchode z klubu Casey prepadli 22-ročného tureckého občana. Len čo sa pohol so svojím autom Ford K s rakúskou ŠPZ, zdalo sa mu, že niečo nie je s autom v poriadku. Zastavil, aby zistil, čo sa deje. Vtom si všimol, že za ním stojí vozidlo značky BMW. Vystúpili z neho traja neznámi muži. Jeden z nich ho pod hrozbou použitia zbrane prinútil vystúpiť z auta, do ktorého vzápätí nastúpil on a obe autá odišli na neznáme miesto. K zraneniu obete nedošlo, krádežou mu však vznikla škoda 320 tisíc korún.

(his)

Páčil sa vám článok?