Správy z podsvetia 12/1999

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA ULICI FRAŇA KRÁĽA neznámy lupič s nožom v ruke prepadol 31-ročnú Bratislavčanku a z krku jej strhol retiazku s príveskom v hodnote 7500 korún.

NA ULICI FRAŇA KRÁĽA sa neznámy páchateľ vlámal do garáže manželky bývalého premiéra Vladimíra Mečiara a odcudzil jej elektrónkové kolesá s pneumatikami Dunlop. Polícii z Obvodného oddelenia Staré Mesto sa podarilo páchateľov odhaliť. Vyšetrovateľ obvinil z krádeže 23-ročného Jozefa M. a o rok staršieho Pavla T.

NA HODŽOVOM NÁMESTÍ v podchode pri schodoch vedúcich ku Grassalkovichovmu palácu prepadla skupinka asi štyroch neznámych mladíkov 41-ročného Inda z Veľkej Británie. Zbili ho tak, že musel byť prijatý do nemocnice. Podľa vyjadrenia lekára muž mal zlomené štyri rebrá, tvárovú kosť, vzduch v hrudnej dutine a rôzne tržné rany, takže bude asi mesiac hospitalizovaný.

NA GAGARINOVEJ ULICI rozstrieľal neznámy páchateľ výklad na predajni firmy KIA Motors. Polícia na mieste zaistila štyri projektily a jednu nábojnicu. Firme vznikla škoda vo výške 200 000 korún.

NA HERLIANSKEJ ULICI sa do bytu na 9. poschodí vlámal neznámy páchateľ. Podľa popisu sa ho však polícii podarilo neďaleko miesta činu zadržať a vyšetrovateľ 46-ročného Karola V. obvinil. Stíhaný bude na slobode.

NEĎALEKO RÁZTOČNEJ ULICE počas člnkovania na Malom Dunaji našiel 50-ročný Bratislavčan mŕtvolu muža. Príslušníci poriečného oddelenia vytiahli telo na breh, kde privolaná lekárka konštatovala, že ide asi o 175 cm vysokého, 30- až 40-ročného muža. Telo bolo v značne zablatené a vo vode sa nachádzalo asi 12 až 14 dní. Pri bežnej obhliadke lekárka na tele nezistila stopy násilia, ale súdna pitva preukázala, že muž bol usmrtený strelou do temena hlavy zo zbrane nezistenej značky a kalibru. Prípad vyšetruje kriminálna polícia.

NA FURDEKOVEJ ULICI pred potravinami UNO zadržal náhodný svedok 20-ročného  Petra P.-Sch., ktorý elektrickým paralyzátorom napadol majiteľa potravín a snažil sa mu odcudziť kufrík so značnou finančnou hotovosťou. Páchateľ bol obvinený a umiestnený do cely s návrhom na väzbu. Prokurátor však rozhodol o jeho prepustení a stíhaní na slobode.

NA PRIBIŠOVEJ ULICI ukradli strieborný Mercedes Benz 500E v hodnote štyri milióny korún, ktorý bol majetkom 19-ročného Rakúšana.

NA ULICI STARÉ GRUNTY vyskočila z okna internátu 18-ročná študentka zo Zvolena. Ťažkým zraneniam podľahla počas prevozu do nemocnice. Motív samovraždy sa vyšetruje.

NA ŠAŠTÍNSKEJ ULICI vykradli kancelárie firmy IPI. Páchateľ rozbil vetracie okienko v suteréne a odniesol koženú sedaciu súpravu, komodu, elektroniku a výpočtovú techniku, čím firme spôsobil škodu vo výške 375 000 korún.

NA STUDENOHORSKEJ ULICI vykradli byt 22-ročného muža. Vlamač rozbil sklo na balkónových dverách a odcudzil počítač, televízor, videokameru, videorekordér, dve satelitné súpravy a šperky. Majiteľovi spôsobil škodu takmer za pol milióna korún.

(his)

Páčil sa vám článok?