Správy z podsvetia 11/1999

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA BÚDKOVEJ CESTE v záhradkárskej osade našli značne rozloženú mŕtvolu muža. Obhliadajúca lekárka vzhľadom na stav tela nemohla potvrdiť prirodzenú smrť a nariadila súdnu pitvu.

NA ŠANCOVEJ ULICI sa po vozovke tackal 22-ročný nezamestnaný Bratislavčan a obmedzoval dopravu. Keď sa ho policajná hliadka snažila dostať na chodník, napadol jedného z príslušníkov. Tým si privodil stíhanie za útok na verejného činiteľa.

NA BZOVÍCKEJ ULICI zadržali policajti podozrivého muža, ktorý na pleci niesol vrece. Keď zbadal policajtov, ušiel do neďalekého lesa. Príslušníci polície ho v ňom aj zadržali. Vo vreci mal hliníkové lišty a medené rúrky, ale odkiaľ pochádzali, to nechcel prezradiť.

NA ULICI M. C. SKLODOWSKEJ policajná hliadka zadržala 22-ročného muža z okresu Stará Ľubovňa. Ten pri telefonovaní z verejného automatu použil tzv. večnú kartu, z ktorej sa po úprave neodpisuje pretelefonovaný čas. Muž používal kartu asi mesiac a kúpil ju od neznámej osoby. Po vypočutí bol prepustený.

NA JANKOLOVEJ ULICI došlo k výtržnosti a bitke, na ktorú upozornili občania cez linku 158. Po príchode policajtov sa aktéri bitky rozutekali, ale policajtom sa dvoch podarilo zadržať. Dvaja mladíci 19-ročný Peter F. a 17-ročný František V. boli riadne “namazaní”. Skúška na alkohol ukázala, že majú viac ako 1,6 promile alkoholu v krvi. Policajtom sa prihlásil aj poškodený 29-ročný občan z okresu Námestovo s prechodným pobytom v Bratislave. Tento muž potvrdil, že zadržaní mládenci patria k partii, ktorá ho napadla a pri pekárni zbila. Zraneného muža odviezla rýchla zdravotnícka pomoc do nemocnice na Antolskej ulici.

NA BUDATÍNSKEJ ULICI signalizovalo poplašné zariadenie napojené na policajný pult centralizovanej ochrany narušenie objektu potravín Katka. Vyslané hliadky obsadili okolie objektu a v kríkoch zadržali vlamačov Mária S, ktorý bude mať v novembri sedemnásť rokov, a Miloša M., ktorý svoje 18. narodeniny oslávi o dva týždne.

NA ANTOLSKEJ ULICI upútali pozornosť policajnej hliadky dvaja mladí muži, ktorí sa pred ňou snažili schovávať a uniknúť. Pri ich bezpečnostnej prehliadke policajti odhalili dôvod ich podozrivého správania. Nemali pri sebe preukazy totožnosti, ale zato mali 42 balení Rohypnolu. Jeho pôvod však mládenci nevedeli preukázať. Obaja skončili na policajnom oddelení.

NA ROĽNÍCKEJ ULICI horelo motorové vozidlo zn. Audi, ktorému požiar poškodil ľavú stranu za 80 000 Sk. Pravdepodobnou príčinou požiaru bola plastová rúrka, ktorá bola nájdená pod vozidlom a ktorá zapáchala od riedidla.

NA KOŠICKEJ ULICI sa neznámi páchatelia vlámali do objektu firmy Centrál Gastro. Vypáčili vchodové dvere a v jednej kancelárii dve skrine, z ktorých ukradli 20 tisíc stravných lístkov. Poškodenej firme spôsobili škodu milión korún.

NA SLIAČSKEJ ULICI po oznámení na linku 158 zasahovali policajti proti partii štyroch Rómov, ktorá tu kradla medené káble. Približne 50 metrov za železničným mostom mali zaparkované auto a na prívesnom vozíku už mali naložený kotúč 48-žilového kábla a nachystané ďalšie káble. Zlodeji skončili na polícii a po majiteľovi odcudzených káblov polícia pátra.

(his)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie