V Bratislave bude konečne poriadok

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský primátor Jozef Moravčík podpísal s ministrom vnútra Ladislavom Pittnerom dohodu o spolupráci medzi ministerstvom vnútra a magistrátom, ktorá upravuje spoluprácu medzi mestom a útvarmi polície.

Dokument obsahuje body spolupráce v oblasti ochrany verejného poriadku, bezpečnosti, plynulosti cestnej premávky, odhaľovaní trestných činov a priestupkov, poskytovaní informácií a prevencii trestnej činnosti.

Podľa primátora do Bratislavy prichádza množstvo cudzincov a treba zaručiť ich bezpečnosť, ale aj bezpečnosť Bratislavčanov. To sa podľa neho nedá spraviť vlastnými silami. Preto dúfa, že dohoda sa čo najskôr prejaví v praxi. Minister Pittner vyjadril presvedčenie, že aj na základe tejto dohody sa podarí v Bratislave urobiť poriadok.

Určite by ho ocenili aj mnohí obyvatelia a návštevníci mesta, ktorých neustále obťažujú napríklad odparkované alebo preháňajúce sa autá v pešej zóne v historickom centre Bratislavy. Na to však bude potrebné prijať radikálnejšie opatrenia. Nielen zo strany polície, ale i mesta, resp. centrálnej mestskej časti. Korzujúci chodci by ich určite privítali.

(brn)

Páčil sa vám článok?